Μητσοτάκης: Απόλυση, όχι επιστροφή μισθών σε παράνομες μονιμοποιήσεις

Μητσοτάκης: Απόλυση, όχι επιστροφή μισθών σε παράνομες μονιμοποιήσεις
Κατηγορηματικός στο θέμα της απόλυσης των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν παράνομα στους δήμους εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, μιλώντας στον Σκαϊ, δήλωσε έτοιμος να συζητήσει η επίπτωση στον υπάλληλο να εξαντλείται με την απομάκρυνσή του από το Δημόσιο, χωρίς επιστροφή των αποδοχών.

Ο υπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά των δημάρχων που αντιδρούν στους επανελέγχους, τονίζοντας ότι το κάνουν γιατί υποψιάζονται ότι θα αποκαλυφθούν παράνομες μονιμοποιήσεις.

«Για το δήμο Δραπετσώνας ερευνώνται οι ευθύνες του δημοτικού συμβουλίου. Η ζημιά από τις μονιμοποιήσεις φτάνει μόνο στο δήμο αυτό στα 2 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Οι 45.000 που δεν μονιμοποιήθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το ΠΔ Παυλόπουλου είναι τα κορόιδα;» διερωτήθηκε. «Υπάρχει και ευθύνη του υπαλλήλου, αλλά όχι μόνο, όμως δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι υπάλληλοι είναι σαφές, και πρέπει να απολυθούν… Το ΑΣΕΠ πιστεύω ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Ξύνουμε παλιές πληγές που αφορούν και τη ΝΔ και θίγουμε και εργαζόμενους που πρόσκεινται στη ΝΔ… Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι θέμα ποσοστώσεων, αλλά εφαρμογής του νόμου» εξήγησε.

Όσον αφορά την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Καταλογίζω ένα ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν πλήρως ενήμερο για όσα κάνει το υπουργείο ήταν παρών όταν έγινε η συζήτηση στο Παρίσι. Έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση (για το μισθολόγιο) στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουμε ως χώρα για πρώτες παρεμβάσεις» διευκρίνισε. «Υφυπουργός είναι η κ. Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ με την οποία έχω εξαιρετική συνεργασία πρόσθεσε.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...