Μητσοτάκης: Δεν κερδίσαμε κάτι ουσιαστικό από την επίσκεψη Ερντογάν

Μητσοτάκης: Δεν κερδίσαμε κάτι ουσιαστικό από την επίσκεψη Ερντογάν

«Ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα και ποιο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα;»

«Η πατρίδα μας δεν κέρδισε απολύτως τίποτα ουσιαστικό από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 10ο ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας.

«Ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα και ποιο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα;  Και γιατί έπρεπε να γίνει σε αυτήν τη χρονική συγκυρία; Πολύ φοβάμαι ότι το εύλογο αυτό ερώτημα, κάνοντας πλέον τον απολογισμό της επίσκεψης, ενισχύεται» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Η χθεσινή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα – η πρώτη μετά από 65 χρόνια – θα έπρεπε αυτονοήτως να έχει ως ουσιαστικό στόχο μία ποιοτική  επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων. Αντί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τι παρακολουθήσαμε όλοι χθες; Είδαμε τον Τούρκο πρόεδρο να διατυπώνει δημοσίως – και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους – μονομερείς αξιώσεις της χώρας του. Πέρα και έξω από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες που καθορίζουν το πλαίσιο καλής γειτονίας των δύο χωρών. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από όλους μας στον Τούρκο πρόεδρο ήταν αυτονόητες. Το ερώτημα όμως παραμένει: Αυτός ήταν ο στόχος της χθεσινής επίσκεψης;» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312972-Metsotakes-Den-kerdisame-kati-oysiastiko-apo-ten-episkepse-Erntogan ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...