Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

«Δεν υπήρξε ποτέ κανένα ηθικό πλεονέκτημα της Αριστέρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ζήτημα που ανέκυψε με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία τέθηκε εκτός κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη ότι λαμβάνει επίδομα ενοικίου.

Μιλώντας στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ψήφισε τη σχετική διάταξη για το επίδομα ενοικίου στις 14 Αυγούστου 2015, μαζί με το τρίτο μνημόνιο. «Η χώρα χανόταν και περνάγατε ρουσφέτια», πρόσθεσε και έκανε λόγο για καθημερινή διολίσθηση της κυβέρνησης.Είπε επισης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον νόμο ο οποίος επέτρεψε στην κ. Αντωνόπουλου και στον σύζυγό της κ. Παπαδημητρίου να παίρνουν μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ, την ώρα που διαθέτουν όχι μόνον μεγάλη περιουσία, αλλά και άλλη κατοικία στην Αττική».Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε επίσης λόγο για «ανοχή σε απαράδεκτα φαινόμενα», με αφορμή την κατάληψη της Πρυτανείας στου ΕΚΠΑ. Τόνισε επίσης πως σημειώθηκαν επεισόδια την Κυριακή έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ευθύνεται «για αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα». Υπογράμμισε, δε, ότι «η ανοχή της επόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. στη βία, θα είναι μηδενική».

«Δημιουργία νέου Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών»
Αναφερόμενος στο σχέδιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το χαρακτήρισε «απροετοίμαστο». «Τρέχετε να προλάβετε τα μηχανογραφικά δελτία των φετινών τελειόφοιτων Λυκείου, διότι απλά ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για φέτος», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι έγραψε όλο το νομοσχέδιο στο πόδι, προσπαθώντας να μαζέψει ψήφους.Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι χρειάζονται «αυτόνομα και αυτοδιοίκητα ΑΕΙ, όχι παραρτήματα του υπουργείου Παιδείας». Συμπλήρωσε ότι «χρειαζόμαστε ανοιχτά και ασφαλή πανεπιστήμια και όχι προστατευόμενα γκέτο κουκουλοφόρων».Επεσήμανε, δε, ότι προτεραιότητα για τη Ν.Δ. είναι η ουσιαστική ενίσχυση της τεχνολογικής ανώτατης εκπαίδευσης, με τη δημιουργία ενός Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών. Όπως εξήγησε, επιθυμεί να γίνει η Δυτική Αττική «μήτρα νέων ιδεών και τεχνολογιών, με επίκεντρο το νέο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/323097-Metsotakes-Den-yperxe-pote-ethiko-pleonektema-tes-Aristeras ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...