Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα αμυνθεί απέναντι σε σκευωρίες

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα αμυνθεί απέναντι σε σκευωρίες

Για υποχρέωση της Ν.Δ. να αμυνθεί απέναντι σε σκευωρίες «και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης» έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη και να φέρει θέσεις απασχόλησης.Από την Εύβοια όπου πραγματοποιεί περιοδεία αναφέρθηκε σε ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό περιβάλλον στο οποίο η Ν.Δ. έχει υποχρέωση ως Παράταξη από την μία να αμυνθεί, αλλά από την άλλη να μιλήσει και για το μέλλον.«Η χώρα βγαίνει από μια κρίση βαθιά λαβωμένη. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη. Δεν μπορεί να φέρει θέσεις απασχόλησης. Δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου» είπε.Τόνισε ότι τον ενδιαφέρει «πολύ περισσότερο να ενώσω τους Έλληνες μιλώντας για το μέλλον, παρά να τους διχάσω μιλώντας για το παρελθόν».Ξεκινώντας την περιοδεία του επισκέφθηκε σύλλογο γυναικών στο Μαρμάρι και κατά τη συζήτησή του με τα μέλη του συλλόγου, ανέφερε: Έρχομαι εδώ μη ρωτώντας, και χωρίς να με ενδιαφέρει, τι ψηφίζουν οι κυρίες οι οποίες είναι στο σύλλογο. Και αυτό το οποίο γίνεται εδώ είναι μια δράση η οποία ξεπερνά τα κομματικά στεγανά. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάρυστο, συνάντησε γυναίκες δικηγόρους με τις οποίες συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γενικότερα.Επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα μειώσει τη φορολογία και την ασφαλιστική επιβάρυνση.Διαβεβαίωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι τα συμφέροντά τους είναι κοντά στην πολιτική της Ν.Δ. και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει να υπερφορολογήσει «τη δημιουργική Ελλάδα».

«ΝΑΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ NOVARTIS
Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος βάλλει κατά του πρωθυπουργού αναφορικά με την οικονομική πολιτική, τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό και την υπόθεση Novartis.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή  του ΠΑΣΟΚ: «Ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αφηγείται πια το παραμύθι περί δήθεν «καθαρής εξόδου». Σήμερα ομολόγησε ότι διαπραγματεύεται την «μορφή της επιτροπείας», παρόλο που νομοθέτησε προκαταβολικά τις διατάξεις του 4ου Μνημονίου για μείωση συντάξεων, αφορολόγητου και εκχώρηση του εθνικού πλούτου. Το «γυρίσαμε σελίδα» του κ. Τσίπρα, σημαίνει απλά ότι η χώρα προσπαθεί να γυρίσει στο 2014, με επιβάρυνση 86 δις ευρώ στην οικονομία. Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων προειδοποιούμε και πάλι ότι καμία «σαλαμοποίηση» της «λύσης»- όπως αυτή που διαφάνηκε με τις προτάσεις Νίμιτς-δεν θα γίνει αποδεκτή. Μένουμε σταθερά στη θέση για λύση-πακέτο που διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα και αποτρέπει αλυτρωτισμούς. Η θέση μας για το σκάνδαλο Novartis είναι γνωστή. ΟΛΑ στο φως με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για να αποκαλύψουμε την σκευωρία τύπου 1989. Όμως είναι ντροπή να μην κάνει την αυτοκριτική του ο κ. Τσίπρας για την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέτρα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στο ύψος που παραμένει και μέχρι σήμερα με 3 χρόνια διακυβέρνησής του. Όπως και είναι βαθιά υποκριτικό το να μη αποδέχεται στην προκαταρκτική την εξέταση των ευθυνών των Υπουργών του, οι οποίοι το 2015 «ξέχασαν» να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων».

ΠΟΤΑΜΙ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και πως δεν σέβεται την ανεξαρτησία των θεσμών. «Aκούσαμε τον κ. Τσίπρα να λέει για το σκάνδαλο Novartis ότι χρειάζεται σεβασμός στο νόμο, απαρέγκλιτη τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων, νηφαλιότητα, ψυχραιμία. Προφανώς τα λέει για να τα ακούει ο ίδιος και οι υπουργοί του, γιατί είναι ακριβώς αυτά που δεν κάνουν. Παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και στο ανακριτικό έργο και δεν σέβονται την ανεξαρτησία των θεσμών. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα μικροπολιτικά παιχνίδια, κι όχι η πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου που επιζητούν οι πολίτες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Κατά το Ποτάμι, είναι πάντως θετικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε την πρότασή του, «όπως διατυπώθηκε και αναλυτικά χθες από τον Σταύρο Θεοδωράκη, να διεκδικήσει το ελληνικό δημόσιο τα χρήματα από τη Novartis».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/321254-Metsotakes-E-ND-tha-amynthei-apenanti-se-skeyories ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...