Μητσοτάκης: Η αίσθηση των πολιτών είναι πως η Ελλάδα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν

Μητσοτάκης: Η αίσθηση των πολιτών είναι πως η Ελλάδα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν

Κατηγορία

n.anastasiou
Τρίτη 01/03/2016 – 12:45

Κυριάκος 1

Οι απειλές για βέτο και οι μονομερείς ενέργειες δεν ωφελούν, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, με αιχμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να μην «παίζει στα ζάρια την εθνική κυριαρχία», αλλά να επιδείξει σοβαρότητα και ψυχραιμία εν όψει της Συνόδου της 7ης Μαρτίου, αντί να προχωρήσει σε «βεβιασμένες και μονομερείς ενεργειες που τραυματίζουν την αξιοπιστία της χώρας».

«Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του καλοκαιριού είναι νωπές».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για προκλητική ανικανότητα της κυβέρνησης, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν αλλάξει πορεία το προσφυγικό θα οξυνθεί.

Μιλώντας για τη συνολική κατάσταση στη χώρα είπε ότι η αίσθηση των πολιτών είναι πως η Ελλάδα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν, όμως ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι ο πρωθυπουργός των capital controls και των κλειστών συνόρων. «Η αξιολόγηση είναι κλινικά νεκρή, η κοινωνία εξαντλημένη και εξαπατημένη βράζει, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται», είπε, κατηγορώντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι έχει χάσει τον έλεγχο. 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...