Μητσοτάκης: Η ισχύς της χώρας αρχίζει και τελειώνει από το τι κάνουμε εμείς εντός των συνόρων μας

Μητσοτάκης: Η ισχύς της χώρας αρχίζει και τελειώνει από το τι κάνουμε εμείς εντός των συνόρων μας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 7ο Προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης και οφείλει να φυλάει αποτελεσματικά τα σύνορά της. «Για να μην βρίσκεται στην δυσάρεστη και άχαρη θέση που βρέθηκα κι εγώ προσωπικά, αναγκαζόμενος να υποστώ ως Ευρωπαίος πολίτης, μέλος χώρας Σένγκεν, έλεγχο διαβατηρίου επί γερμανικού εδάφους», πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι όσο περισσότερο εντάσσονται σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο οι επενδύσεις στην άμυνα, τόσο περισσότερο αυξάνεται η διαπραγματευτική μας δύναμη και τόσο τα ζητήματα ασφάλειας της Ελλάδας γίνονται και ζητήματα ασφάλειας της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε πως «όταν μιλάμε για νέο πατριωτισμό, για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, για την Ελλάδα στο επίκεντρο μιας Ευρώπης που αλλάζει, να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η ισχύς της χώρας αρχίζει και τελειώνει από το τι κάνουμε εμείς εντός των συνόρων μας».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνηση επισημανόντας ότι, «από το “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” πήγαμε στο “οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία”», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως πρόκειται για «τη μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης μιας κυβέρνησης που ανέβηκε στην εξουσία με το ψέμα και τον λαϊκισμό και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με τις ψεύτικες υποσχέσεις της».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άρχισε τους πλειστηριασμούς «όχι από τα ακριβά σπίτια και τις βίλες».

Δεσμεύτηκε, δε, ότι «το σκάνδαλο Καμμένου θα διερευνηθεί μέχρι τέλους». «Κι αν αυτή η Βουλή επιχειρήσει τη συγκάλυψη, η επόμενη θα διερευνήσει τα πάντα. Θα μάθουμε όλη την αλήθεια και θα αποδοθούν όλες οι ευθύνες», συμπλήρωσε.

Δήλωσε επιπλέον ότι επιθυμεί μια στρατιωτική θητεία «στην οποία τα νέα παιδιά θα αποκτούν δεξιότητες και πιστοποίηση που θα τους είναι χρήσιμη και στη συνέχεια της ζωής τους. Ώστε να μην βλέπουν τη θητεία μόνο ως υποχρέωση και αγγαρεία που δεν προσφέρει τίποτα στο βιογραφικό τους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Ν.Δ., Κωνσταντίνο Καραμανλή, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή. Όπως τόνισε, «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήγε κόντρα στα ρεύματα της κοινής γνώμης και έβαλε την Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Ο Κώστας Καραμανλής οριοθέτησε την εθνική μας γραμμή στο ζήτημα των Σκοπίων».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312093-Metsotakes-E-ischys-tes-choras-archizei-kai-teleionei-apo-to-ti-kanoyme-emeis-entos-ton-synoron-mas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...