Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ»                                                                                     

Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Bloomberg», χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση την πιο ανίκανη των τελευταίων ετών.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα να αποδείξει ότι «ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί».

Αρνήθηκε να προβλέψει πότε θα γίνουν εκλογές, ωστόσο, σημείωσε ότι όσο πιο σύντομα διεξαχθούν τόσο καλύτερο για τη χώρα. Ακόμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση και έχει την αίσθηση «ότι δεν θα αργήσουν οι εκλογές».

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να λάβει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή και ότι «ακόμη και εάν εκλεγούμε αυτοδύναμοι, θα επιδιώξουμε να σχηματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ευρύ κυβερνητικό σχηματισμό».

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχασε δύο χρόνια με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο αχρείαστο και προϊόν «μιας καταστροφικής διαπραγμάτευσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν βλέπει σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, «βλέπω όλο και λιγότερες επενδύσεις. Βλέπω όλο και περισσότερους νέους Έλληνες να εγκαταλείπουν τη χώρα. Βλέπω ένα παραλυμένο τραπεζικό σύστημα. Και δεν βλέπω μια Κυβέρνηση ικανή να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα, τόνισε την ανάγκη να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 προσθέτοντας ότι για να διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Να μας ανήκει κάθε μεταρρύθμιση» σημείωσε.

 Αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και της εκπαίδευσης.

Σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους εκτίμησε ότι το ποσοστό ελάφρυνσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για υποτίμηση των πραγματικών δυνατοτήτων ανάπτυξης της οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Σκοπεύουμε να στηριχθούμε στην ουσία της πολιτικής. Δεν θα εκστομίσουμε ψεύτικες υποσχέσεις», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...