Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη

Τετάρτη 08/06/2016 – 21:44Για προκλητικά ψέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη».
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως οι συνέπειες από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι έντονες στο ασφαλιστικό και στη βιωσιμότητά του.
Μιλώντας σε φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη» και τόνισε πως οι συνέπειες από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι έντονες στο ασφαλιστικό και στη βιωσιμότητά του.
«Αν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους δεν πρόκειται το ασφαλιστικό να γίνει βιώσιμο», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «παρά τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού».
Ακόμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που φτάνουν και το 40% και υπενθύμισε τις δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης περί μη περικοπής τους.
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ακόμα, μίλησε για την ανάγκη να έχουμε μια κυβέρνηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα, εξηγώντας ότι οι δουλειές θα δημιουργηθούν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.
«Όλα αυτά είναι αντίθετα στο DNA της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», συνέχισε, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, δεν διατάσσεται, απαιτεί προσέλκυση επενδύσεων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, στήριξη της επιχειρηματικότητας και μεταρρυθμιστικό πνεύμα.
«Αυτή είναι η δική μας λογική την οποία κωδικοποίησα στη Βουλή όταν μίλησα για την πρόταση 2+4, 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα, προσέλκυση επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια και δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας ετησίως», προσέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι είναι μεν φιλόδοξοι, αλλά μόνο έτσι «θα σπάσουμε τον κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας έχει καταδικάσει».
Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Ενίσχυσης των Πολιτικών Εργασίας και επανέλαβε πως δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε τον τρόπο, αλλά αρκεί να μελετήσουμε πρακτικές άλλων χωρών που αντιμετώπισαν το πρόβλημα.
«Στη δική μας πολιτική πρόταση δεν θα κυριαρχούν μονοδιάστατες επιδοματικές πολιτικές του παρελθόντος», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η ανεργία των νέων σχετίζεται με το εθνικό σχέδιο μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει υποβαθμίσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και πως απαξιώνει το θεσμό της μαθητείας.
«Εμείς αποσκοπούμε και θα αναζητήσω προτάσεις σε μια επαγγελματική εκπαίδευση στη βάση των αναγκών της αγοράς και των επιχειρήσεων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τα πανεπιστήμια να αφουγκράζονται την αγορά και να συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις, και από την άλλη πλευρά τον επιχειρησιακό κόσμο να βρεθεί κοντά στα πανεπιστήμια.
Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, επανέλαβε με έμφαση ότι για τη ΝΔ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησής τους.
«Το ζήτημα αυτό απλά δεν υφίσταται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα δήλωσε απολύτως σύμφωνος στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, λέγοντας πως το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της.
«Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία θα ζητά εκλογές. Για να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτή την προβληματική κυβέρνηση», είπε και διαβεβαίωσε ότι μέχρι να έρθει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, θα αξιοποιήσει τον χρόνο ώστε να επεξεργαστεί το κυβερνητικό της πρόγραμμα με διαρκή επικαιροποίησή του ώστε να το εφαρμόσει άμεσα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...