Μητσοτάκης: Νέα θεατρική παράσταση της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Νέα θεατρική παράσταση της κυβέρνησης

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 10/05/2016 – 18:40

Μητσοτάκης: Νέα θεατρική παράσταση της κυβέρνησης

«ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΤΑ 130 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ»                 

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «κακόγουστη, νέα θεατρική παράσταση».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «το τέταρτο συμπληρωματικό μνημόνιο που θα υπογράψει, το δεύτερο δικό της μέσα σε λίγους μήνες, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί μέσα στις προκλητικές θριαμβολογίες της».

«Η κυβέρνηση υπογράφει μέτρα 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ, που δεν θα ήταν απαραίτητα, αν δεν είχε συντελεστεί ο εκτροχιασμός της οικονομίας τους τελευταίους 15 μήνες», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και τώρα προσπαθεί να τα “μπαλώσει” με τα επώδυνα και άδικα μέτρα στο ασφαλιστικό, αλλά και με ένα βουνό φόρους», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «η αξιοπιστία της είναι κοντά στο μηδέν» και, όπως υπογραμμίζει, για αυτόν τον λόγο «υποχρεώθηκε να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων για την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον λεγόμενο «κόφτη», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μηχανισμό «που έχει την υπογραφή  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα αυξάνει ακόμα πιο πολύ το λογαριασμό». «Και απέναντι σε αυτά τι αντιπαρατάσσει; Μια γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση για το χρέος. Με άλλα λόγια: Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον», προσθέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει ήδη περικοπεί από το 2012 κατά 130 δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρινίζει ωστόσο ότι αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό για οριστική έξοδο από την κρίση. Όπως τόνισε, αυτό που πρωτίστως απαιτείται για να αντιμετωπιστούν η κρίση και η ανεργία είναι εμπιστοσύνη και επενδύσεις.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «αλλεργία στις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, τον ιδιωτικό τομέα, αλλεργία τελικά σε ό,τι δημιουργεί νέες δουλειές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι «νέες δουλειές είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα πάνω από όλα» και, όπως συμπληρώνει, «αυτό προϋποθέτει εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, λιγότερους, όχι περισσότερους φόρους, και χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα πετύχει. Συνεχίζει να λέει κατά συρροή ψέματα κάθε μέρα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο. Και κυρίως δεν έχει καμία ιδέα για το πώς μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η κυβέρνηση πανηγυρίζει», καταλήγει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...