Μητσοτάκης στη FAZ:«H Ελλάδα δεν έχει πλέον τεράστια δημόσια διοίκηση»

Μητσοτάκης στη FAZ:«H Ελλάδα δεν έχει πλέον τεράστια δημόσια διοίκηση»
«Η ανανέωση του προσωπικού διαρκεί έως 15 χρόνια» αναφέρει ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine για τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα με «πρωταγωνιστή» τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Φαίνεται ότι οι δυσκολίες της μεταρρύθμισης ξεκινούν από την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας. «Όταν πρωτοήρθα (στο υπουργείο), η διαδικασία μεταρρύθμισης είχε ουσιαστικά παγώσει» δηλώνει ο υπουργός στη γερμανική εφημερίδα, η οποία παρατηρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 26 Ιουνίου του 2013 και μέχρι εκείνη την ημέρα δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, παρότι η σχετική προθεσμία θα έληγε τέσσερις μέρες αργότερα, δηλαδή στις 30 Ιουνίου.

«Το στοίχημα είναι να γίνονται οι διορισμοί με τακτές διαδικασίες και μόνο εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να διορίζουμε ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό για εργασίες, όπως η επίβλεψη των αρχαιολογικών χώρων, οι οποίες μπορούν να ανατεθούν σε ιδιώτες» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επισημαίνει όμως και κάτι άλλο: «Η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης πρέπει να είναι ελληνική υπόθεση, με ελληνική πρωτοβουλία και υπό ελληνικό έλεγχο.

Παρόμοιες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν δια του εξαναγκασμού από τους δανειστές». Πάντως ο υπουργός υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει πλέον τεράστια δημόσια διοίκηση» και ότι ο αριθμός των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα έχει μειωθεί στους 680.000 έναντι 930.000 χιλιάδων προ ετών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...