Μια ιστορική συνάντηση

Μια ιστορική συνάντηση

Για πρώτη φορά Βορειοκορεάτης ηγέτης πέρασε στο έδαφος της Νότιας Κορέας, 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών το 1953. Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν με μια ανέλπιστη απόφαση, μετά από μία ένταση τριών ετών, όχι μόνο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τσε-ιν, στον συνοριακό σταθμό, αλλά υπέγραψε και συμφωνία για μη χρήση πυρηνικών.
Η ιστορική συνάντηση των δυο ηγετών των δυο χωρών κατέληξε στην υπογραφή της Διακήρυξης για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου. Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν πως θα επιδιώξουν συμφωνία που θα εξασφαλίζει τη μόνιμη και σταθερή ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο.
Τον ως τώρα απόμακρο Κιμ Γιονγ Ουν συνόδευε η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή και έμπιστη σύμβουλός του, καθώς κι ο βορειοκορεάτης αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο Μουν ήταν πλαισιωμένος από τον επικεφαλής της νοτιοκορεάτικης υπηρεσίας πληροφοριών και τον διευθυντή της προεδρίας. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη Σεούλ «ανά πάσα στιγμή» αν του απευθύνει πρόσκληση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/330180-Mia-istorike-synantese ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...