Μια ξεχωριστή εκδήλωση κατά της βίας και του ρατσισμού

Μια ξεχωριστή εκδήλωση κατά της βίας και του ρατσισμού
Με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή περίπου 350 θεατών από την Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 στο θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου στην Ελευσίνα η «Γιορτή του Ουράνιου Τόξου» που διοργάνωσε το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Κοχύλι και την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ελευσίνας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων κατά της ρατσιστικής βίας και των διακρίσεων.

Ο σκηνοθέτης του θεατρικού έργου «Γδαρμένος» και οικοδεσπότης της βραδιάς κ. Στρατής Πανούριος καλοσώρισε το κοινό και παρουσιάζοντας το Πρόγραμμα  του Κέντρου Αγάπης «Φτιάχνουμε Μαζί το Ουράνιο Τόξο», τόνισε: «Η συνταγή για να μειώσεις τους δείκτες της παραβατικότητας δεν είναι η ποινικοποίηση και η τιμωρία. Είναι η εκπαίδευση, η υποστήριξη, η αγάπη για τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, το περιβάλλον.  Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας έχει αποδείξει αυτή την αλήθεια με την πολύχρονη αποστολή του στο Θριάσιο Πεδίο. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο του θεάτρου που είναι ανεξάντλητο, εύχομαι να μπορέσουμε να βάλουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην ανεκτίμητη αυτή δουλειά». 

Ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Γαβριήλ Καμπάνης μίλησε για τη στενή σχέση του Κέντρου Αγάπης με την κοινωνία της Ελευσίνας και τη διαχρονική συνεισφορά του Φορέα σε θέματα όπως η μείωση της παραβατικότητας στους νέους επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αποτελεί πρόκληση για τη Δημοτική Αρχή και για την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ελευσίνας η ένταξη του θεάτρου στην εκπαιδευτική διαδικασία, για τη συμβολή στην επίλυση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.

Για τη συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων με το Πρόγραμμα του Κέντρου Αγάπης αλλά και τις ενέργειες στις οποίες εδώ και χρόνια έχει προβεί σχετικά με το θέμα της ενδοσχολικής βίας μίλησε η κ. Αφροδίτη Φαρμάκη, μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ελευσίνας, η οποία προσκάλεσε τους μαθητές να είναι ανοιχτοί στη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον γονείς-μέλη των Συλλόγων, ανάμεσά τους και ο Γ.Γ. της Ένωσης κ. Μέγας Καραμπίνης.

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης ο Πρόεδρος του Κέντρου Αγάπης κ. Χαράλαμπος Πυρουνάκης ανέφερε ότι οι άνθρωποι του Κέντρου Αγάπης, διατηρώντας μέχρι σήμερα ζωντανό το όραμα του πατήρ Γεωργίου Πυρουνάκη, μοιράζονται καθημερινά με τα παιδιά του Κέντρου τα Γεύματα Αγάπης, τις χαρές και τις λύπες τους, ενώ παράλληλα στο Κέντρο έχουν καταφέρει να εξαλείψουν ρατσιστικές ή βίαιες συμπεριφορές.

Η βραδιά ξεκίνησε με τη θεατρική παράσταση «Γδαρμένος», στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία» του Φεστιβάλ Αισχυλείων, και ο ηθοποιός Νικόλας Αναστασόπουλος ενθουσίασε και καθήλωσε το κοινό με τη δυνατή του ερμηνεία. Στη συνέχεια οι αθλήτριες Ρυθμικής Γυμναστικής του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Ελευσίνας και η χορογράφος τους Ζέτα Βαλαβάνη παρουσίασαν μια χορογραφία με θέμα το ρατσισμό και τη βία, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση των νέων στα συγκεκριμένα θέματα. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από τα συγκροτήματα Sleazy Lizards, Aces και Blue Wanders, οι οποίοι γέμισαν με ροκ ήχους το Θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου για περισσότερες από δύο ώρες! Στους θεατές μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της ΕΨΥΠΕ και της ΜΚΟ Αίτημα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...