Μικρή… ανάσα μετά τα 40άρια της Πέμπτης

Μικρή... ανάσα μετά τα 40άρια της Πέμπτης
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Δε θα λείψουν οι τοπικές βροχές ή και καταιγίδες από το μεσημέρι – Παραμένουν σε ετοιμότητα υπηρεσίες και δήμοι
Μετά το καμίνι που θύμιζαν πολλές περιοχές της χώρας την Πέμπτη με τους ζεστούς ανέμους να κάνουν τη ζέστη ανυπόφορη, έρχεται σήμερα μια ανάσα από τον καύσωνα, καθώς το θερμόμετρο πέφτει ελαφρώς.

Αν και πάλι οι θερμοκρασίες θα είναι σήμερα υψηλές, εν τούτοις ο υδράργυρος απομακρύνεται από το «40άρι» και δε θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς, τις θερμότερες ώρες της ημέρας. Σ’ αυτό από το μεσημέρι και μετά θα βοηθήσουν και οι άνεμοι που θα γυρίσουν σε βοριάδες και θα προσφέρουν πνοή στην ατμόσφαιρα.

Η υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών θα είναι σταδιακή και θα σημειώνεται από βορρά προς νότο, ενώ δε θα λείψουν οι τοπικές βροχές ή και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς στα βόρεια, από 21 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 36 βαθμούς στα δυτικά και από 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί αλλά από το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα και μετά βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις που θα πυκνώσουν στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Σε ετοιμότητα παραμένουν υπηρεσίες και δήμοι.

Αναλυτικά:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται το πρωί λίγες νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς. Από το βράδυ στο Θρακικό θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά αναμένεται το πρωί αίθριος καιρός και μετά το μεσημέρι νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν, το πρωί από νότιες διευθύνσεις ασθενείς νοτιάδες και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στην Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες μόνο νεφώσεις. Τα θερμόμετρα θα δείξουν, στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τους 34 βαθμούς και στην ανατολική έως και τους 38. Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπονται αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες. Από το απόγευμα οι άνεμοι στη δυτική Κρήτη θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 με 39 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται ήλιος και ζέστη. Κανένα πρόβλημα από τον αέρα.

Στις Κυκλάδες θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις και θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι νοτιάδες. Στις Σποράδες η ημέρα θα κυλήσει με καλό καιρό, όμως τη νύχτα προς το Σάββατο θα σημειωθούν βροχές και θα επικρατήσουν δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται το πρωί αίθριος καιρός, το απόγευμα και το βράδυ σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς και θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς.

Τα ρεκόρ της Πέμπτης

«Θερμή εισβολή» σημειώθηκε την Πέμπτη στην Αττική καθώς οι θερμοί άνεμοι από την Αφρική εκτόξευσαν τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στις ανατολικές περιοχές του νομού: 40.3 βαθμούς μετρήθηκε στη Νέα Μάκρη, 39.9 στη Ραφήνα, 39.6 στο Πόρτο Ράφτη, 39.4 β. στην Κάντζα και 39.2 β. στα Σπάτα.

Υψηλές ήταν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με αποτέλεσμα το αυξημένο αίσθημα της ζέστης όλο το 24ωρο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Λίνδος Ρόδου 30 βαθμοί, Κάβο Ντόρο Ευβοίας 29.2 βαθμοί, Ζαγορά Πηλίου 28.6 βαθμοί, Σκόπελος 28.1 βαθμοί, Απείρανθος Νάξου 27.9 βαθμοί, Φουρφουράς Ρεθύμνου 27.4 βαθμοί, Ιουλίδα Κέας 27.1 βαθμοί και Χαλκίδα 27 βαθμοί Κελσίου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...