Μινι εταιρικά ομόλογα ετοιμάζει το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Μινι εταιρικά ομόλογα ετοιμάζει το Χρηματιστήριο της Αθήνας
Για να ξεπεραστεί η δυσκολία του δανεισμού από τις τράπεζες – Πόση διάρκεια θα έχουν και ποιοι θα τα αγοράζουν μέσω της Εναλλακτικής Αγοράς (ΕΝΑ)
Την πρώτη παρτίδα  έκδοσης μικρών ομολόγων (minibonds) ετοιμάζει το ελληνικό χρηματιστήριο, που αναμένεται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι, για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας συνδέεται στενά με την υγεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεών της, που αποτελούν το 99,9% του συνόλου και απασχολούν το 85% του εργατικού δυναμικού. Αλλά αυτές οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να αντλήσουν χρηματοδότηση από τις εγχώριες τράπεζες.

Το σχέδιο του Χρηματιστηρίου για την τόνωση των δανείων προς τις εταιρείες, ξεκινά με το να τους επιτρέπει να εκδίδουν ομολόγα διάρκειας 5 μηνών μέσω της Εναλλακτικής Αγοράς (ΕΝΑ).

«Είμαστε ήδη σε επαφή με τους εκδότες, για εισηγμένες και μη εταιρείες, και αναμένουμε τις πρώτες εκδόσεις εντός του Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο Νικόλαος Πορφύρης, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΧΑ.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...