Μιχάλης Σάλλας: Περιορισμένες οι επιπτώσεις του «Brexit» στην Ελλάδα

Παρασκευή 24/06/2016 – 22:48Ψυχραιμία χρειάζεται στην αντιμετώπιση των εξελίξεων γύρω από το «Brexit». Αυτό προκύπτει και μέσα από τις δηλώσεις του Προέδρου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαρύ πλήγμα στην ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή οικονομία», τόνισε ο έμπειρος τραπεζίτης, αλλά ενώ το σύστημα των διεθνών αγορών, κατέρρεε κάτω από το βάρος του δημοψηφίσματος που προκάλεσε «κραχ», ο ίδιος καθησύχασε πως, δεν βλέπει μεγάλους κινδύνους για την Ελλάδα  εξαιτίας του Brexit!
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, του γερμανικού Τύπου ο  Μιχάλης Σάλλας, που είναι ο πρόεδρος του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, σχολίασε σχετικά με το τι μπορεί να φοβάται η χώρα μας από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και συγκεκριμένα για τις επιπτώσεις στην ελληνική Οικονομία, πως «σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, λόγω του μικρού μεγέθους και της διάρθρωσης των οικονομικών μας σχέσεων, οι επιπτώσεις του Brexit εκτιμώ ότι θα είναι περιορισμένες». Όμως ο κ. Σάλλας εξήγησε στη συνέχεια, πως, «γι’ αυτό θεωρώ πως δεν δικαιολογούνται ακραίες και σπασμωδικές αντιδράσεις στην ελληνική αγορά», συνεχίζει ο πρόεδρος της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.
 Καλά νέα, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν καλά-καλά ανοίξουν όλες οι κάλπες η Στερλίνα είχε καταρρεύσει σε χαμηλό τριάντα ενός ετών και οι αγορές με πρώτες αυτές της Ασίας, είχαν αρχίσει να χάνουν σημαντικά ποσοστά, με τους επενδυτές να πανικοβάλλονται μαθαίνοντας τα νέα.  

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...