Μοιραίος ο Ρονάλντο – άτυχη η Πορτογαλία κόλλησε στο μηδέν με την Αυστρία

Η Πορτογαλία μετά το φιάσκο κόντρα στην Ισλανδία έψαχνε για αντίδραση και την είχε κόντρα στην Αυστρία, αλλά αυτό από μόνο του δεν έφτανε… Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παίζοντας την αντίπαλό της σαν τη γάτα με το ποντίκι επί 93’ και χάνοντας μεγάλες και σπουδαίες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 79’, δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα της χάριζε εκτός απροόπτου και τη νίκη και κόλλησε στο 0-0.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς το οποίο έφτασε τις 128 συμμετοχές και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της χώρας του, έμελλε να γίνει και ο μοιραίος της αναμέτρησης, καθώς έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Άλμερ. Αυτό, μάλιστα ήταν το δεύτερο δοκάρι για τους Ίβηρες στον αγώνα, καθώς είχε προηγηθεί στο 29’ αυτό από την κεφαλιά του Νάνι, συμπληρώνοντας έτσι όλο το σκηνικό της σημερινής κακοδαιμονίας των Πορτογάλων. Από την άλλη μεριά, η Αυστρία πήρε τον ένα βαθμό που επιζητούσε από την αρχή του αγώνα και μόνο ικανοποιημένη μπορεί να αισθάνεται από το τελικό αποτέλεσμα.

Σε ένα ματς χαρακτηριστικό του «ο θάνατός σου η ζωή μου» η Πορτογαλία με την άκρως ποιοτική μεσοεπιθετική της γραμμή, ξεκίνησε πολύ δυναμικά κόντρα στην Αυστρία, πιέζοντας συνεχώς την άμυνά της και προσπαθώντας να την οδηγήσει στο λάθος, που θα την οδηγούσε σε ένα γκολ.

Ωστόσο, ο πολύ γρήγορος ρυθμός του αγώνα έφερε κενά στο αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Πέπε-Καρβάλιο) των Ιβήρων και μόλις στο 3’ ο Χάρνικ από πολύ πλεονεκτική θέση με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε μονότερμα από πλευράς Πορτογάλων στην περιοχή του Άλμερ.

Στο 12’ ο Νάνι ξεπέρασε τον Πρεντλ σαν να μην υπήρχε και μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Άλμερ να αποκρούσει, ενώ ήταν τυχερός δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Κριστιάνο από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν πτοήθηκαν από την εκτελεστική τους δυστοκία και συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό μοτίβο, χάνοντας στο 29’ τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, με τον Νάνι να πιάνει την κεφαλιά από τη σέντρα του Γκόμες, αλλά ήταν άτυχος βλέποντας την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Μάλιστα, η Πορτογαλία λίγο έλειψε να πάθει το απόλυτο «έμφραγμα», καθώς στο 41’ ο Αλάμπα εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση και πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, ο Βιεϊρίνια με το κεφάλι έσωσε την ομάδα του.

Στο β’ μέρος, η πίεση και το άγχος στις κινήσεις των Πορτογάλων άρχισαν να γίνονται εμφανή και αυτό γινόταν όλο και πιο έντονο όσο περνούσε ο χρόνος. Οι φάσεις δεν ήταν δυνατό να διαδέχονται η μία την άλλη, ωστόσο μέσα σε ένα λεπτό η Αυστρία τα είδε… όλα, αφού ο Κριστιάνο στο 55’ και στο 56’ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, μία με σουτ και την άλλη με κεφαλιά, αλλά σε αμφότερες των περιπτώσεων ο Άλμερ ήταν εκεί για να εκνευρίσει ακόμα παραπάνω τον σούπερ-σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το αποκορύφωμα ήρθε όμως στο 79′, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε την τέλεια ευκαιρία να γράψει με τον πιο ιδεατό τρόπο αυτή τη γιορτινή μέρα για τον ίδιο, που ξεπέρασε τον Λουίς Φίγκο. Ο Χιντερέγκερ γκρέμισε τον Πορτογάλο, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Άλμερ που είχε ήδη φύγει στην αντίθετη πλευρά.

Εκεί έλαβαν τέλος και οι ελπίδες της Πορτογαλίας για τη νίκη, αφού οι Ίβηρες φάνηκαν επηρεασμένοι από την τροπή που πήρε ο αγώνας.

Βαθμολογία :
1) Oυγγαρία  4   3-1
2) Ισλανδία  2   2-2
3) Πορτογαλία  2   1-1
4) Αυστρία    1    0-2

Επόμενη αγωνιστική (22/06)
Ισλανδία-Αυστρία (19:00)
Ουγγαρία-Πορτογαλία (19:00)

Ενδεκάδες ομάδων :

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Βιειρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραφαέλ Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο, Κουαρέσμα (71′ Ζοάο Μάριο), Αντρέ Γκόμες (83′ Έντερ), Νάνι (89′ Ράφα Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.
Αυστρία: Άλμερ, Κλάιν, Πρεντλ, Χίντερεγκερ, Φουχς, Ίλσανκερ (87′ Βίμερ), Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα (65′ Σεπφ), Χάρνικ, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (85′ Χίντερσερ).

 

 

Πηγή : sport-fm.gr

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...