Μοναδικές εικόνες από τον άγριο σκύλο της ζούγκλας του Αμαζονίου

Μοναδικές εικόνες από τον άγριο σκύλο της ζούγκλας του Αμαζονίου

Ένα από τα σπανιότερα ζώα που απαντώνται στις αχανείς ζούγκλες της λεκάνης του Αμαζόνιου ποταμού στην Νότια Αμερική είδαν το φως της δημοσιότητας και προκαλούν έκπληξη στους περισσότερους, καθώς λίγοι ήταν όσοι πίστευαν ότι ένας σκύλος θα μπορούσε να επιβιώσει στο αφιλόξενο και γεμάτο κινδύνους τροπικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο σκύλος του Αμαζονίου αποτελεί ένα από τα πιο «φιλικά» πλάσματα που ζουν στην λεκάνη του Αμαζονίου, ενώ οι θεάσεις του από ανθρώπους είναι τόσο σπάνιες, σε σημείο πολλοί να αγνοούν την ύπαρξή του.

Το θηλαστικό, που ανήκει στην οικογένεια των κυνοειδών, καταχωρήθηκε στην σχετική λίστα μόλις το 1940, ενώ εντοπίζεται σε εκτάσεις της δυτικής λεκάνης του Αμαζονίου, σε χώρες όπως η δυτική Βραζιλία, το Περού, ο Ισημερινός, ηνότια Κολομβία κι η Βολιβία.

Distribución Atelocynus microtis.png

Η επιστημονική του ονομασία (short eared dog) oφείλεται στο μικρό μήκος των αυτιών του, ενώ κατατάσσεται μεταξύ των ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Οι παράγοντες που το απειλούν είναι οι ασθένειες [ου προσβάλουν αρκετά από τα ζώα της περιοχής αλλά κι ανθρώπινη δραστηριότητα, η οποία έχει περιορίσει αρκετά τόσο τους βιότοπούς του όσο και τα συνήθη θηράματά του.

Τα τελευταία του πλάνα καταγράφηκαν πριν από λίγους μόινο μήνες από κάμερες με ανιχνευτές κίνησης κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού, ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξετάσουν κάποιο ζωντανό ζώο, ώστε να κατανοήσουν σε βάθος τις συνήθειες και τον τρόιπο ζωής και συμπεριφοράς τους.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333416-Monadikes-eikones-apo-ton-agrio-skylo-tes-zoygklas-toy-Amazonioy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...