Μοσκοβισί: Ευθύνη της Ελλάδας η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Πιερ Μοσκοβισί

 

Για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπεύθυνες είναι κατ’ ουσίαν οι ελληνικές αρχές, υποστηρίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, στόχος των ελληνικών αρχών και των θεσμικών οργάνων είναι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις για τη δεύτερη επανεξέταση του προγράμματος όσο το δυνατόν συντομότερα, το φθινόπωρο του 2016.

Η Επιτροπή – διαβεβαιώνει ο κ. Μοσκοβισί – θα συνεργαστεί με τα θεσμικά όργανα και τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση, μεταξύ άλλων, μέσω της παροχής τεχνικής βοήθειας.

Όσον αφορά το χρέος, καθιστά σαφές ότι ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) καταβάλλει ήδη προσπάθειες για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων. Τα μέτρα αυτά – εξηγεί – περιλαμβάνουν τη βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου.

Μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σταθμισμένης μέσης διάρκειας των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), η οποία μπορεί να μειώσει τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες.

«Ο ESM θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δράσεων κατά του χρέους, σύμφωνα με τη δήλωση της ευρωομάδας της 25ης Μαΐου 2016» καταλήγει ο κ. Μοσκοβισί.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...