Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ούτε νέο μνημόνιο, ούτε αναγκαστική γραμμή πίστωσης

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ούτε νέο μνημόνιο, ούτε αναγκαστική γραμμή πίστωσης

Ξεκάθαρα αρνητικός σε οτιδήποτε επιβολή νέου προγράμματος στην Ελλάδα, μετά το τέλος του μνημονίου, ήταν ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις τους στο δίκτυο Euractiv.

Ο επίτροπος, λέγοντας όχι σε ένα νέο «αναγκαστικό πρόγραμμα» για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, αναφέρθηκε στην καλή κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας μετά τη λήξη του τρέχοντος, τρίτου προγράμματος προσαρμογής, επισημαίνοντας πως πλέον θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μία «κανονική χώρα».

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πολιτικός, δήλωσε ότι «όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, δεν πρέπει να βρεθεί σε τίποτα που να μοιάζει με αναγκαστικό πρόγραμμα και η παρακολούθηση μετά τη διάσωση, θα πρέπει να αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μία κανονική χώρα».

Με τις συζητήσεις για την επόμενη ημέρα της ελληνικής Οικονομίας, να πραγματοποιούνται τώρα, χωρίς στεγανά, το ισχυρό μήνυμα του ευρωπαίου επιτρόπου, δίνει το στίγμα των θέσεων την Κομισιόν.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί, διατηρεί αυτή την θέση από την αρχή των συζητήσεων, και όπως είχε αναφέρει πριν αλλά και κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, «όταν μία χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα, βρίσκεται σε πρόγραμμα. Όταν δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, δεν βρίσκεται. Ή βρίσκεται, ή δεν βρίσκεται. Δεν ξέρω να υπάρχει κάτι άλλο».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/321542-Moskobisi-E-Ellada-den-chreiazetai-oyte-neo-mnemonio-oyte-anagkastike-gramme-pistoses ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...