Μοσκοβισί: Ξεχάστε το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Γαλλίας στην Ε.Ε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, έστειλε μήνυμα προς όλους τους προεδρικούς υποψηφίους να ξεχάσουν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιόφωνο, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της Realnews, Μαρία Δεναξά

Πριν από λίγες ημέρες ο Νικολά Σαρκοζί αλλά και ο Εμμανουέλ Μακρόν σε προεκλογική τους ομιλία είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

«Πιστεύω ότι το δημοψήφισμα είναι ένας κακός τρόπος δράσης, είτε πρόκειται για εθνικό δημοψήφισμα ή πανευρωπαϊκό. Είναι μια διευκόλυνση. Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος επιθυμεί να τον συμβουλευόμαστε.

Χρειάζεται περισσότερη ευρωπαϊκή δημοκρατία και περισσότερη ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν είναι περισσότερα δημοψηφίσματα. Είναι περισσότερες συναντήσεις, περισσότερος διάλογος, είναι μια πιο ισχυρή συμμετοχή στους κόλπους της Ευρώπης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Αν θέλετε ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη, υπάρχει ένα. Είναι οι προεδρικές εκλογές. Εγώ επιθυμώ όλοι οι προεδρικοί υποψήφιοι να πουν τις αλήθειες τους για την Ευρώπη και οι Γάλλοι να κρίνουν» πρόσθεσε ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...