Μοσκοβισί: Πρέπει να γίνουν βήματα στην αγορά εργασίας

Δευτέρα 18/07/2016 – 15:54

Πιερ Μοσκοβισι, Ευκλείδης Τσακαλώτος

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»                                                                               

Το επίκεντρο τώρα βρίσκεται στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Χαρακτήρισε συγκεκριμένα προτεραιότητες τα ζητήματα του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και της αγοράς εργασίας, στην οποία, όπως είπε, πρέπει να γίνουν βήματα.

Ειδικότερα για τα εργασιακά, ερωτηθείς αν εν όψει της νέας αξιολόγησης οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ανησυχούν, σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι να αποδυναμώσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για μια πιο ανταγωνιστική οικονομία ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε είναι προς το συμφέρον όλων το ΔΝΤ να συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα γυρνάει σελίδα, σημειώνοντας ότι «έχει έρθει η ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα, για εφαρμογή του προγράμματος και για επενδύσεις».

Εξάλλου, ανέφερε ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, μίλησε για σταθεροποίηση των οικονομικών και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα έρθει η ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του έτους, καθώς και για το ότι θα υπάρξει μείωση της ανεργίας.

Αναφερόμενος στο περυσινό καλοκαίρι και στις διαπραγματεύσεις που είχε η Ελλάδα για την παραμονή της στην Ευρωζώνη, ο επίτροπος παρατήρησε ότι «έναν χρόνο πριν κάποιοι μιλούσαν για grexit σήμερα συζητάμε για μια επιτυχία».

Ακόμη υπενθύμισε ότι πάντα η Κομισιόν πίστευε πως η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης και απέδωσε εύσημα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις προσπάθειες που έκανε προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις που υπήρξαν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...