Μοσκοβισί: Συμφωνία και χρέος στο… Εurogroup της 24ης Μαΐου

Μοσκοβισί: Συμφωνία και χρέος στο… Εurogroup της 24ης Μαΐου

Κατηγορία

phpanos
Κυριακή 15/05/2016 – 15:09

Πιερ Μοσκοβισί

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Μία συμφωνία για την Ελλάδα στο Εurogroup της 24ης Μαΐου θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους, το οποίο θα πρέπει να ελαφρυνθεί, δήλωσε στο γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο France Info, ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι η συμφωνία που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου, στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, θα αφορά επίσης το ζήτημα του ελληνικού χρέους. «Θα πρέπει χωρίς καμία αμφιβολία να ελαφρυνθεί το βάρος του ελληνικού χρέους. Υπάρχουν βέβαια δύο κόκκινες γραμμές. Η πρώτη πως δεν θα υπάρξει αυτό που λέμε “κούρεμα” ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά μια ανάληψη δράσης στη διαχείριση, ωστε να ελαφρυνθεί το βάρος της εξυπηρέτησής του. Η δεύτερη “κόκκινη γραμμή” είναι να μην αλλάξει (δηλαδή να εφαρμοστεί πιστά) το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ανέφερε.

Ο κ. Μοσκοβισί εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό το καλοκαίρι, το ψυχόδραμα του περασμένου καλοκαιριού ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. «Δεν θα έχουμε άλλη κρίση, επειδή προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε, επισημαίνοντας την πρόοδο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων όπου έχουμε από τη μια πλευρά μια ελληνική κυβέρνηση που προβαίνει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, κάτι που πήρε κάποιο χρόνο και δεν ήταν εύκολο, αλλά έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και από την άλλη, τους πιστωτές που έχουν επίγνωση των υποχρεώσεών τους.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων γύρων διαπραγματεύσεων, «κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά, τώρα έχουμε ουσιαστικά μια συμφωνία μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να πραγματοποιηθούν από τους Έλληνες, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, τη μεταρρύθμιση στη φορολογία εισοδήματος, τη δημιουργία ενός ταμείου ιδιωτικοποιήσεων “.

«Αυτό που ελπίζω είναι ότι αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε μια Ελλάδα μόνιμα αγκυροβολημένη στη Ευρωζώνη, μια Ευρωζώνη που θα είναι πιο κοντά στην ολοκλήρωση”, πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...