Μουζάλας: Μακάρι να έρθουν Τούρκοι τοποτηρητές στα νησιά

Μουζάλας: Μακάρι να έρθουν Τούρκοι τοποτηρητές στα νησιά

Κατηγορία

phpanos
Κυριακή 13/03/2016 – 09:25

Γιάννης Μουζάλας

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»                                            

Υπέρ της άφιξης Τούρκων τοποτηρητών στα ελληνικά νησιά τάχθηκε ο Γιάννης Μουζάλας, εξηγώντας το πώς αυτό θα διευκολύνει την επαναπροώθηση των μεταναστών στη γειτονική χώρα.

«Μακάρι να έρθουν, διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Ελληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex», εξήγησε ο υπουργός Μετανάστευσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντάς αυτό που προβλέπει η συμφωνία που υπεγράφη, για την επαναπροώθηση, ως διεθνή πρακτική.

«Ολοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους», είπε ακόμη ο κ. Μουζάλας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ειδομένη, ο υπουργός τόνισε ότι είναι δύσκολο να αδειάσει ο καταυλισμός, καθώς όλοι οι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν για το εξωτερικό. Οσο για τα προβλήματα συντονισμού που έχουν παρατηρηθεί, σχολίασε ότι παρατηρείται αυτό που συμβαίνει και στους σεισμούς αλλά στη συνέχεια το χάος μπαίνει σε τάξη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...