Μουζάλας: Στήριξη της Ελλάδας για την τακτική της Αυστρίας

Μουζάλας: Στήριξη της Ελλάδας για την τακτική της Αυστρίας

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 25/02/2016 – 19:54

mouzalas

«Έχουμε καταθέσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης»

Ικανοποιημένος από την πολιτική στήριξη που έλαβε από τις περισσότερες χώρες μέλη στις αιτιάσεις της Ελλάδας κατά της πολιτικής της Αυστρίας εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός τόνισε ότι η στάση της Αυστρίας είναι μονομερής, δεν είναι φιλική και παραβιάζει παλαιότερες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γιάννης Μουζάλας πρόσθεσε ότι η στάση της Αυστρίας βλάπτει την Ελλάδα, αφαιρώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί και συγχρόνως βλάπτει την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί προβάλει εθνικές μονομερείς λύσεις σε συνδυασμό με άλλα κράτη (Βίσεγκραντ) και κράτη που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γιάννης Μουζάλας αρνήθηκε ότι υπήρξε «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αντίθετα, είπε ότι το κλίμα ήταν φιλικό, καθώς εκφράστηκε η αντίθεση στις μονομερείς ενέργειες από την πλειοψηφία των χωρών.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπήρξε μικρή ένταση με δεδομένες τις διαφορές απόψεων Αθήνας και Βιέννης επί του θέματος.

Επίσης, ο Γιάννης Μουζάλας είπε ότι ενδέχεται να περάσει η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες «δύσκολες ώρες», σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα τα καταφέρουμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη, σημείωσε όμως ότι η Αθήνα έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην ολλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης: Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Λίβανος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...