Μουζάλας : Τηρήσαμε ολες τις διαδικασίες δεν είμαστε εμείς ξέφραγο αμπέλι

Μουζάλας : Τηρήσαμε  ολες τις διαδικασίες δεν είμαστε εμείς ξέφραγο αμπέλι

Τη θέση πως οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τους πρόσφυγες εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” τη Δευτέρα και ενώ οι Γάλλοι ξεκίνησαν ήδη τους βομβαρδισμούς στη Ράκα της Συρίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, στον βομβαρδισμό στο Χαλέπι οι πρόσφυγες ξαφνικά αυξήθηκαν. “Ήταν οι φοβερές μέρες των 20.000 ανθρώπων την ημέρα”, είπε και συμπλήρωσε πως “εάν κανείς επιδιώκει την οριστική επίλυση του προβλήματα πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος και αυτό είναι καλύτερο να γίνει μέσα από πολιτικές διαδικασίες”.
Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε δε λόγο για τεράστια βιομηχανία με πλαστά διαβατήρια στην Τουρκία, στον απόηχο της δήλωσης της υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας ότι το διαβατήριο Σύρου πρόσφυγα που βρέθηκε στη σορό ενός από τους τρομοκράτες ήταν πλαστό.
Πρόσθεσε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να προβλέπονται τέτοιες περιπτώσεις κάτω από τις συνθήκες που γίνεται η διαπίστωση από τις ελληνικές αρχές και με τις δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που περνούν.
Παρότι μάλιστα -είπε- η Ελλάδα κατηγορείται από κάποιους ότι είναι ξέφραγο αμπέλι, ο τρομοκράτης που πέρασε “ήταν διαπιστευμένος με όλες τις συνθήκες που η ΕΕ και η συνθήκη Σέγκεν επιβάλλει”. Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή που ακολούθησε επακριβώς τις διαδικασίες ασφάλειας της ΕΕ.

“Στην Ελλάδα, τη Σερβία, την Κροατία διαπιστώθηκε (σ.σ ο Σύρος), μετά είχε άλλες τέσσερις διαδρομές και δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένος. Δεν είναι κατηγορία για τις άλλες χώρες, είναι έπαινος σε εμάς”, δήλωσε.
Συμπλήρωσε ότι μέσα από τις διαδικασίες της ΕΕ και με βάση τα στοιχεία που μπορεί κανείς να λάβει και κυρίως μέσα από τη δαχτυλοσκόπηση, τα μηχανήματα βγάζουν αυτόματα εάν κάποιος είναι σεσειμασμένος ή εάν έχει κατηγορηθεί σαν επικίνδυνος.
Παράλληλα, τόνισε ότι ακροδεξιά στοιχεία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος των προσφύγων. “Ευτυχώς και η Μέρκελ και ο Γιούνκερ έχουν αντιταχθεί σε αυτές τις μειοψηφικές απόψεις”, επισήμανε.
Τάχθηκε υπέρ της εντατικοποίησης των ελέγχων και των μέτρων ασφαλείας, όχι όμως στο να γίνει η Ελλάδα μια φυλακή.
“Να μην καταδικάσουμε πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από αυτούς που κάνανε την τρομοκρατική πράξη στο Παρίσι”, είπε χαρακτηριστικά, συμφωνα με το news247.gr
Για τα περιθώρια βελτίωσης των ελέγχων στην Ελλάδα, τόνισε πως εξαρτάται από την ποιότητα της πλαστογραφίας και πως ακόμα και αυτό το θλιβερό γεγονός δείχνει την ανάγκη της επαλήθευσης των στοιχείων των προσφύγων στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο, αναφερόμενος στην πρόταση όπως είπε της Αθήνας να γίνονται οι μετεγκαταστάσεις των προσφύγων εκεί, όπου με άλλη ηρεμία και σε άλλο βάθος χρόνου μπορούν οι υπηρεσίες να δουλέψουν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...