Μπαλί : Ιερείς ανεβαίνουν στο ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί, ύστερα από … «θεία πρόσκληση»!

Μπαλί : Ιερείς ανεβαίνουν στο ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί, ύστερα από … «θεία πρόσκληση»!

Τέσσερις ιερείς αποφασίζουν να σκαρφαλώσουν στο ηφαίστειο της Ινδονησίας , με σκοπό να κάνουν προσφορές στον θεό που τους κάλεσε εκεί! Και το κάνουν αυτό την στιγμή, που έχει σημάνει συναγερμός από τους επιστήμονες , μιας και αναμένουν την έκρηξή του!

Παραβλέπουν όμως τις προειδοποιήσεις, την στιγμή που περισσότεροι από 144.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους!

Οι κάτοικοι αυτοί μάλιστα, απομακρύνθηκαν από την περιοχή γύρω από το όρος Αγκούνγκ στο Μπαλί, καθώς οι ηφαιστειολόγοι εφιστούν την προσοχή ότι αναμένεται  να εκραγεί. Το ηφαίστειο ύψους 3.000 μέτρων βρυχάται και βγάζει ατμό τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, βίντεο που έχουν δώσει στην δημοσιότητα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Μπαλί, δείχνουν  ιερείς να έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή. Ένας από αυτούς μάλιστα, υποστηρίζει πως έλαβε «θεία εντολή»  για να ανέβει στο όρος.

Οι ιερείς καταδικάστηκαν από τις αρχές της Ινδονησίας, καθώς η πράξη τους αυτή ήταν αλόγιστη και υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να ακολουθηθούν ως παράδειγμα και από άλλους ανθρώπους!  

Ο Μανγκού Μοκό, ένας εκ των ιερέων,  δήλωσε ότι έκανε την τετραήμερη ανάβαση επειδή  «δεν ήταν σίγουρος πως το όρος Ανγκούνγκ θα εκραγεί».

Ένας άλλος, ο Τζέρο Μάνγκου Άντα, δήλωσε πως βρισκόταν σε ένα κέντρο που συγκεντρώνονται όσοι πρέπει να απομακρυνθούν από το νησί, όταν έλαβε ένα μήνυμα από έναν θεό που του έλεγε πως έπρεπε να κάνει προσφορά στην κορυφή του όρους Αγκούνγκ. Όπως δήλωσε στο Fairfax Media: «Δεν πήγαμε εκεί για να ποζάρουμε για φωτογραφίες ή να ριψοκινδυνεύσουμε. Είχαμε ήδη απομακρυνθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης. Αλλά μου ζητήθηκε να κάνω μία προσφορά και το έκανα επειδή θέλω οι κάτοικοι του Μπαλί να είναι ασφαλείς. Αν δεν μου είχε ζητηθεί να πάω εκεί από κάτι ανώτερο από την κυβέρνηση, δε θα το είχα κάνει».

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος  της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Ινδονησίας- Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόμπο- δήλωσε: «Αυτή η ζώνη είναι απαγορευμένη. Είναι πολύ επικίνδυνα. Αν συμβεί μαι ξαφνική έκρηξη, δε θα ξέρουμε αν υπήρχε κάποιος εκεί. Μπορεί να υπάρξει ξαφνική έκρηξη, σεισμοί, κατολισθήσεις, δηλητηριώδες αέρια και άλλοι κίνδυνοι. Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο γι’ αυτούς αλλά και για την ομάδα έρευνας και διάσωσης που θα πρέπει να τους σώσει».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303914-Mpali-Iereis-anebainoyn-sto-ephaisteio-poy-einai-etoimo-na-ekragei-ystera-apo-theia-prosklese ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...