«Μπαράζ» κατασχέσεων τον Οκτώβριο με πρώτο στόχο τους μεγάλοοφειλέτες

«Μπαράζ» κατασχέσεων τον Οκτώβριο με πρώτο στόχο τους μεγάλοοφειλέτες

Με διαδικασίες «εξπρές» θα τρέχουν οι κατασχέσεις από τον Οκτώβριο και θα ολοκληρώνονται μέσα σε μία  μόνο εβδομάδα.

Αυτό γιατί, από τις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το προσωρινό καθεστώς αναστολής κατασχέσεων και πλειστηριασμών που προστάτευε τους οφειλέτες και από την 1η Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί την δυνατότητα, κατασχέσεων με μόνο ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail).

Όμως όπως τονίζεται από κύκλους των αρμόδιων υπηρεσιών το μέτρο αρχικά θα έχει στόχο όσους έχουν μεγάλες οφειλές πάνω από τις 70.000 ευρώ και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση.

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο να φτάνου σχεδόν τα 80 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο του 2015 (Ιανουάριος – Αύγουστος) και τα σχεδόν 7 δισ. από αυτά να έχουν δημιουργηθεί εντός του έτους, το οικονομικό επιτελείο βάζει μπροστά το νέο μέτρο σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των εσόδων.

Η αλλαγή αυτή έρχεται σε μία στιγμή που, το νέο μνημόνιο προβλέπει μείωση του ορίου των κατασχέσεων από τα 1500 ευρώ στα 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση θα πραγματοποιείται στο «άψε-σβήσε» εντός 24 ωρών από την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)  Η διαδικασία κατάσχεσης, θα εξελίσσεται σε τρία βήματα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...