Μπαράζ φορολογικών παραβάσεων από επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς

Μπαράζ φορολογικών παραβάσεων από επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς

«Καταιγίδα» φορολογικών και ασφαλιστικών παραβάσεων διαπιστώθηκαν σε 165 καταστήματα και επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών της καλοκαιρινής περιόδου. Σε 17 από αυτές δε, ακολουθήθηκε η διαδικασία για το 48ωρο «λουκέτο».

Τους ελέγχους πραγματοποίησε για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας βόρειας Ελλάδας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Πάρο, Κρήτη, Θάσο, Σκιάθο και στην ευρύτερη περιοχή των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Πιερίας, Καβάλας, Μαγνησίας και Σερρών.

Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη έγιναν έλεγχοι σε 23 καταστήματα, από τα οποία σε 22 βεβαιώθηκαν παραβάσεις, ενώ σε τρία από αυτά ακολουθήθηκε η διαδικασία για 48ωρη αναστολή λειτουργίας. Σε Καβάλα και Θάσο 10 έλεγχοι, εκ των οποίων σε εννέα βεβαιώθηκαν παραβάσεις και σε τρία 48ωρη αναστολή λειτουργίας, στη Χαλκιδική σε 10 ελέγχους καταστημάτων βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις, στην Πιερία (Κατερίνη, Λεπτοκαρυά) πέντε έλεγχοι και πέντε παραβάσεις, σε Βόλο και Σκιάθο από τους 11 ελέγχους σε καταστήματα διαπιστώθηκαν δέκα παραβάσεις, στις Σέρρες δύο έλεγχοι και μία παράβαση.

Στην Κέρκυρα εννέα έλεγχοι και έξι παραβάσεις, στη Ζάκυνθο 56 έλεγχοι και 32 παραβάσεις, στη Μύκονο 26 έλεγχοι και 15 παραβάσεις , στη Σαντορίνη 12 έλεγχοι και 7 παραβάσεις , στην Κρήτη 30 έλεγχοι και 14 παραβάσεις και στην Πάρο 11 έλεγχοι και δύο παραβάσεις.

Στην Αττική σε 19 καταστήματα βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις, και σε μία 48ωρη αναστολή λειτουργίας, στην Κορινθία (Λουτράκι, Κιάτο, Βραχάτι) εννέα έλεγχοι και πέντε παραβάσεις, στην Αργολίδα (Ναύπλιο, Τολό κ.α.) 12 έλεγχοι και τέσσερις παραβάσεις , στην Μεσσηνία (Καλαμάτα, Καρδαμύλη, Στούπα κ.α.) 16 έλεγχοι και 10 παραβάσεις , στα Σύβοτα Θεσπρωτίας δύο έλεγχοι και δύο παραβάσεις και στην Πάργα πέντε έλεγχοι και πέντε παραβάσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/305491-Mparaz-phorologikon-parabaseon-apo-epicheireseis-se-toyristikoys-proorismoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...