Μπιλ Κόσμπι: Η πρώτη μέρα του κρατούμενου ΝΝ7687 στη φυλακή

Μπιλ Κόσμπι: Η πρώτη μέρα του κρατούμενου ΝΝ7687 στη φυλακή

Ο Μπιλ Κόσμπι πέρασε εντελώς μόνος την πρώτη του μέρα στην φυλακή της Πενσιλβάνια όπου κρατείται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post.

Ο Κόσμπι κοιμήθηκε μόνος του το βράδυ της Τρίτης σε ένα κρεβάτι βιδωμένο στο έδαφος, σε ένα κελί που δε μοιράζεται με κανέναν. Όταν το πρωί της Τετάρτης η πόρτα του κελιού άνοιξε, πήγε σε ένα δωμάτιο με τηλεόραση που ήταν άδειο, με εξαίρεση τους φρουρούς του. Τα κελιά γύρω από το δικό του στην πτέρυγα όπου κρατείται είναι άδεια.

Ο Κόσμπι έφαγε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό μόνος του. Προαυλίστηκε χωρίς παρέα. Τέσσερις φορές εκείνη τη μέρα ένας σωφρονιστικός υπάλληλος έκανε καταμέτρηση των κρατουμένων στην πτέρυγα, και ο αριθμός ήταν πάντα ο ίδιος; 1. Αργά το βράδυ ένας φρουρός φώτισε με το φακό του το κελί του Κόσμπι για να σιγουρευτεί ότι ήταν ακόμα μέσα.

Οι φρουροί οδήγησαν το απόγευμα της Τρίτης τον Κόσμπι στο κεντρικό κτίριο της φυλακής. Πόζαρε για τη φωτογραφία, άφησε τα ρούχα του για να φορέσει τα ρούχα της φυλακής και έγινε ο κρατούμενος ΝΝ7687. Στη συνέχεια κάθισε για να δειπνήσει τρώγοντας κεφτέδες, υπό την επίβλεψη ενός φρουρού.

Αυτή η απομόνωση δεν θα κρατήσει για πάντα, πιθανόν μόνο για μία ή δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι κατά κύριο λόγο συμπτωματικό το ότι ο Κόσμπι εστάλη σε μία ολοκαίνουργια φυλακή, χωρίς πολλούς κρατούμενους. Οι διευθύνοντες τη φυλακή αποφάσισαν για προληπτικούς λόγους να τον απομονώσουν από τους άλλους κρατούμενους μέχρι να καταλήξουν στο πώς θα διαχειριστούν έναν από τους πιο διάσημους καταδικασθέντες για σεξουαλική επίθεση στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, που θα διαρκέσει από τρία έως δέκα χρόνια.

Εκπρόσωπος της φυλακής εξήγησε πως ο Μπιλ Κόσμπι είναι «υψηλού προφίλ» κρατούμενος, και «προφανώς η ασφάλεια είναι το υπέρτατο ζήτημα μέσα σε μία φυλακή».

Ο Κόσμπι τρώει, κοιμάται και περνά το χρόνο του στην άδεια πτέρυγα της φυλακής, καταναλώνοντας το ίδιο φαγητό που τρώνε και οι άλλοι κρατούμενοι στις άλλες πτέρυγες. Το μενού της Τετάρτης περιελάμβανε μακαρόνια με τυρί, ενώ την Πέμπτη είχε και ζελέ φράουλας.

Ο ηθοποιός δεν μπορεί να δεχθεί επισκέπτες, πέρα από τους δικηγόρους του και τυχόν θρησκευτικούς του διδασκάλους. Μπορεί να παρακολουθεί τηλεόραση μόνος του όταν δεν είναι κλειδωμένος στο κελί του. Μπορεί να περπατήσει μόνος του στη μικρή αυλή έξω από την πτέρυγα για τέσσερις ώρες τη μέρα.

Αυτή η απομόνωση θα συνεχιστεί μέχρι ο Κόσμπι να περάσει από την προβλεπόμενη διαδικασία ψυχολογικών και ιατρικών εξετάσεων, η οποία συνήθως κρατά περίπου δέκα μέρες, αλλά ίσως στη δική του περίπτωση, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και της διασημότητάς του, να χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Αφού περάσει από τις εξετάσεις, θα επιτραπεί στην οικογένειά του να τον επισκεφθεί, ενώ θα μπορέσει να αγοράσει μία τηλεόραση και ένα tablet για το κελί του. Θα μπορεί επίσης να βρει μία δημιουργική απασχόληση ή μία μορφή εργασίας για να περνάει τις ώρες του, και αν όλα πάνε καλά ίσως αποκτήσει και συγκάτοικο στο κελί.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/343616-Mpil-Kosmpi-E-prote-mera-toy-kratoymenoy-NN7687-ste-phylake ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...