Μπλόκο στους Τούρκους δικαστές από Ευρώπη

Μπλόκο στους Τούρκους δικαστές από Ευρώπη

tourkia

Ανυπόγραφο δημοσίευμα στην Ηürriyet αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι δεν δέχονται Τούρκο δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

 

 

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει αγνοήσει τα αιτήματα αξιωματούχων του Στρασβούργου για να προτείνει νέους υποψηφίους. Την περασμένη Παρασκευή οι τρεις υποψήφιοι που προτάθηκαν από την Τουρκία πέρασαν από συνέντευξη από μία επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης και σύμφωνα με το δημοσίευμα απορρίφθηκαν και οι τρεις. Αναφέρεται ότι οι τρεις υποψήφιοι που είχαν προταθεί αρχικά ήταν οι Hacı Ali Akıçgül, Fatma Bilim and Yusuf Aksar. Ακολουθώντας τις προειδοποιήσεις ενός συμβούλου, η Τουρκία προχώρησε σε αλλαγές στη λίστα ώστε να αποφύγει ένα πιθανό αδιέξοδο στο διορισμό ενός νέου δικαστή. Η νέα λίστα αναφέρεται ότι περιελάμβανε τους: Famile Arslan, η οποία είναι συγχρόνως και ολλανδή πολίτης και δικηγόρος στην Ολλανδία, Basrı Bağcı, πρώην αναπληρωτής Υφυπουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι επί του παρόντος μέλος του Δικαστηρίου των Ενστάσεων, και Ergin Ergül, Αντιπρόεδρος του Υφυπουργού της τουρκικής Πρωθυπουργίας.

Φαίνεται όμως ότι οι αλλαγές ικανοποίησαν τους Ευρωπαίους. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σύμβουλοι είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία ότι οι υποψήφιοι δεν είχαν τα κατάλληλα προσόντα για να διοριστούν δικαστές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μάλλον δεν πρόκειται για θέμα προσώπων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/304054-Mploko-stoys-Toyrkoys-dikastes-apo-Eyrope ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...