Μπύρα ή Λευκό κρασί;

Μπύρα ή Λευκό κρασί;

Τέλος στο δίλημμα μεταξύ μπύρας ή λευκό κρασί , έρχεται να βάλει ο 49χρονος Filip Decroix, οινοποιός από την Ypres,  ο οποίος βρήκε την λύση.

Δούλευε πάνω σε αυτόν έναν ολόκληρο χρόνο, και τελικά το σχέδιο του πήρε μορφή. Ο λόγος για το  “Steenstraetse Hoppewijn”, ένα λευκό κρασί με πικρή γεύση μπύρας, που δημιουργήθηκε συνδυάζοντας το Chardonnay με τον βελγικό λυκίσκο.

Στόχος του είναι, σύμφωνα με όσα λέγονται να δημιουργήσει ένα κρασί που οι Βέλγοι -γνωστοί για την σχέση τους με τις μπύρες , θα το δοκίμαζαν και θα το λάτρευαν.

Το να τελειοποιηθεί το προϊόν αυτό, δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία, αντιθέτως , απαιτεί χρόνο και χρήμα.

Η επίτευξη του συνδυασμού του λευκού κρασιού και του λυκίσκου ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία επιτεύχθηκε ύστερα από πολλά πειράματα, με διάφορες ποσότητες λυκίσκου.

Ο Decroix  είναι έτοιμος πλέον, με 3.000 φιάλες του Steenstraetse Hoppewijn να είναι σε κατάσταση να πωληθούν και υπό επεξεργασία βρίσκεται και δεύτερη παρτίδα  8.000 φιαλών. Για αρχή θα τα  προμηθεύει σε εστιατόρια και καταστήματα αλκοολούχων ποτών στην περιοχή Ypres, αλλά δεν τον αφήνει αδιάφορο και η περίπτωση να έρθει σε συνεργασία με μπυραρίες, οι οποίες θέλουν να έχουν μια μοναδική γευστική εμπειρία στον κατάλογό τους! 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301274-Mpyra-e-Leyko-krasi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...