Μυστήριο με την εξαφάνιση συνεργάτη των WikiLeaks

Μυστήριο με την εξαφάνιση συνεργάτη των WikiLeaks

Προσπάθεια καταβάλλουν οι αστυνομικές Αρχές της Νορβηγίας σε συνεργασία με Ολλανδούς ερευνητές προκειμένου να εντοπίσουν συνεργάτη του WikiLeaks, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Ο 47χρονος Άριεν Κάμπχους, συνεργάτης του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και ειδικός σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, εθεάθη για τελευταία φορά στις 20 Αυγούστου, όταν έφυγε από το ξενοδοχείο του στην πόλη Μπόντο της βόρειας Νορβηγίας. Δύο Ολλανδοί επιθεωρητές έχουν φτάσει στη νορβηγική πόλη για να ενισχύσουν τους Νορβηγούς συναδέλφους τους.

Η υπόθεση αυτή έδωσε αφορμή να κυκλοφορήσουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας, ενώ η Αστυνομία επανέλαβε σήμερα ότι διατηρεί “ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα”.

2

“Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι ο αγνοούμενος έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας αλλά δεν έχουμε καμία πληροφορία για αυτόν (…) αφότου έφυγε από το ξενοδοχείο”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στις 2 Σεπτεμβρίου ο ιστότοπος WikiLeaks έκανε λόγο σε ένα μήνυμα στο Twitter για “παράξενη εξαφάνιση”. Με βάση τις φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, ο Άριεν Κάμπχους είναι ξανθός, με γένια και φοράει γυαλιά με λεπτό σκελετό. Σύμφωνα με το WikiLeaks, είχε βγάλει εισιτήριο για να αναχωρήσει αεροπορικώς από το Τροντχάιμ στις 22 Αυγούστου αλλά δεν επιβιβάστηκε ποτέ στην πτήση αυτή.

2

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/342012-Mysterio-me-ten-exaphanise-synergate-ton-WikiLeaks ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...