Μυστήριο με την μετακίνηση “εικόνας”… ηλικίας 164 ετών (Φωτογραφίες)

Συνέβη και όποιος θέλει το πιστεύει.

Τα λείψανα του lama Itiligov που βρίσκονται στην Δημοκρατία της Buryatia της Σιβηρίας, είναι γνωστά ανά τον κόσμο λόγω της εξαιρετικής διατήρησης τους εδώ και 79 χρόνια, κάτι το οποίο φαίνεται να αψηφά τους νόμους της φύσης.

Μάλιστα κάποιοι είχαν δηλώσει ότι πίστευαν, εδώ και πολλά χρόνια ότι ο lama Itiligov παραμένει ζωντανός σε μία κατάσταση «νιρβάνα».

Ο νυν επικεφαλής της βουδιστικής παράδοσης, lama Damba Ayusheev, δηλώνει μεταξύ άλλων ότι έχει υπό την κατοχή του, δυο βίντεο καθώς και εικόνες που δείχνουν τον lama να μετακινείται μέσα στο παλάτι του Ivolginsky datsan. Η πρώτη εικόνα δείχνει μια «κοκκώδη» εικόνα σε πρώτο πλάνο, ενώ μια δεύτερη, παρουσιάζει μια παρόμοια εικόνα κοντά ή πάνω σε ένα καναπέ.

Ο νυν lama Ayusheev δηλώνει ότι «αυτό δεν είναι ένα αστείο, αυτό είναι σίγουρο », «βλέπω μια εικόνα ενός ανθρώπου και ξέρω ακριβώς πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος στο παλάτι του Khambo Λάμα Itigilov αυτή τη στιγμή».

Η δεύτερη εικόνα που δημοσιεύτηκε  φαίνεται να δείχνει τον lama Itiligov να κινείται πάλι, αυτή τη φορά από τον καναπέ. Οι εικόνες είναι χαμηλής ποιότητας και δεν έχουν  κυκλοφορήσει πλήρη πλάνα, όμως δήλωσε ακόμα οτι: «. Δεν υπάρχει βίντεο, μόνο ένα φλας από το σώμα». «Αιφνιδιάστηκα από αυτή την εικόνα, αν και κάπου στα βάθη του μυαλού μου έχω φανταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ακόμα δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για κάτι τετοιο», είπε ο Λάμα Ayusheev.

Ένας εκπρόσωπος από τη βουδιστική  Sangha της Ρωσίας, ο Tubden Baldanov, συμφωνεί ότι ο lama Itigelov είχε μετακινηθεί και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι εμφανίστηκε στο καμουφλάζ … Δεν ξέρουμε. Ίσως είναι κάποιο είδος σημάδι; Ίσως θέλει κάτι να μας πεί; Ίσως, ότι οι διεθνείς οργανισμοί θα πρέπει να εργαστούν για την ειρήνη; »

Τα σχόλια στο facebook, σχετικά με τις παρατηρήσεις του lama Damba Ayushev ποικίλουν.  Κάποιοι το θεωρούν υπερβολικό και κάποιοι συμφωνούν ότι πρόκειται ίσως για ένα κινούμενο lama ντυμένο με καμουφλάζ, ο οποίος  και δηλώνει οτι είναι το σημάδι του επερχόμενου πολέμου.

Όσον αφορά στην ζωή του lama Itiligov, γεννήθηκε το 1852, και υπήρξε πνευματιστής της τσαρικής Ρωσίας πριν από την μπολσεβίκικη επανάσταση.  Πήρε μέρος στους εορτασμούς Tercentenary της Βουλής των Ρομανόφ το 1913, και και άνοιξε το Datsan Gunzechoinei, το πρώτο βουδιστικό ναό στην Αγία Πετρούπολη. Ο lama πέθανε το 1927 μετά την προειδοποίηση βουδιστές μοναχούς να εγκαταλείψουν τη Σοβιετική Ένωση, εξαιτίας της «κόκκινης διδασκαλίας». Το τελευταίο του αίτημα ήταν να ταφεί όπως ακριβώς είχε πεθάνει, δηλαδή σε στάση λωτού

Μετά από χρόνια όταν τα λείψανά του εξετάστηκαν το 1955 και ξανά το 1973 οι μοναχοί έμειναν έκπληκτοι γιατί δεν βρήκαν κανένα σημάδι πουν να δηλώνει αποσύνθεση. Και κάποια χρόνια μετά τον Σεπτέμβριο του 2002, το σώμα του lama Itigilov είχε εκταφεί αυτή την φορά με την παρουσία των ηγετών της βουδιστικής Sangha της Ρωσίας. Εξετάστηκε ξανά από μοναχούς όσο και από επιστήμονες και παθολόγους για πιθανά σημάδια αποσύνθεσης αλλά τα λείψανα βρέθηκαν στην κατάσταση  κάποιου που είχε πεθάνει πριν από 36 ώρες, εξαιρετικά καλά διατηρημένα και χωρίς σημάδια φθοράς».

Μερικοί υποστηρίζουν ότι ο lama διατηρήθηκε σε αλάτι. Άλλοι λένε ότι είναι σε κατάσταση αδρανοποίησης, και άλλοι νομίζουν οτι είναι στην πραγματικότητα ακόμα ζωντανός.

Την αλήθεια αυτού του μυστηρίου,  ίσως να μην την μάθουμε ποτέ,  και να θαυμάζουμε τον lama μέσα στο ειδικό γυαλί σαρκοφάγο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του «παλάτι» του.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...