Μυστική συνάντηση Καραμανλή – Ιερώνυμου για το Σκοπιανό

Μυστική συνάντηση Καραμανλή – Ιερώνυμου για το Σκοπιανό

Καραμανλής Ιερώνυμος

Στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, βρέθηκε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», η συνάντηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και μάλιστα διεξήχθη, κατά την ίδια πηγή, σε χαλαρό κλίμα, συνοδεία σαλάτας, κρεατικών και κόκκινου κρασιού.

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, οι κύριοι Ιερώνυμος και Καραμανλής συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η οποία θα είναι εθνικά συμφέρουσα και επωφελής.

Σχολίασαν, επίσης, το συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

Όπως και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έτσι και στον Κώστα Καραμανλή, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε ότι η Εκκλησία αντιτάσσεται στη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του στο όνομα των Σκοπίων.

Παράλληλα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε εκτενώς στις εκκλησιαστικές πτυχές του ζητήματος. Υπογράμμισε, μάλιστα, τον κίνδυνο να μετακυληστεί το ονοματολογικό σε εκκλησιαστικό επίπεδο, με την επιβίωση ενός ιδιότυπου αλυτρωτισμού μέσω του τίτλου της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, όπως αναφέρει το newsbomb.gr.

Από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με τα «Νέα», ο Κώστας Καραμανλής απέφυγε να επεκταθεί ιδιαίτερα στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Δεν έκανε σχόλια ούτε για τον Αλέξη Τσίπρα ούτε για την κυβέρνηση.

Περισσότερο η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την εξωτερική πολιτική σκηνή, τα εθνικά θέματα, το Σκοπιανό, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Συρία.

Τέλος, οι δυο άνδρες επικεντρώθηκαν και στην πολιτικής της Τουρκίας και στις προκλήσεις της, σε συνδυασμό και με το Κυπριακό.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/320093-Mystike-synantese-Karamanle-Ieronymoy-gia-to-Skopiano ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...