Μόλις το 55% των Ελλήνων θα μετακόμιζε στο εξωτερικό για εργασία

Μόλις το 55% των Ελλήνων θα μετακόμιζε στο εξωτερικό για εργασία
Μόλις το 55% των Ελλήνων θα μετακόμιζαν στο εξωτερικό για εργασία όταν στην Ολλανδία και την Γαλλία το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 90%, σύμφωνα με την έρευνα «Decoding Global Talent» των εταιρειών The Boston Consulting Group και The Network.

Η έρευνα που διεξήχθη σε 189 χώρες από την The Boston Consulting Group κατέδειξε πως σχεδόν τα δύο τρία του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού δηλώνουν ότι θα απαντούσαν θετικά σε πρόταση εργασίας στο εξωτερικό. Αναφορικά με την Ελλάδα τα αποτελέσματα παρουσιάζουν κάποια διαφοροποίηση. Ειδικότερα:

Το 55% των Ελλήνων θα μετακόμιζαν στο εξωτερικό για δουλειά, ποσοστά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της έρευνας.
Μόνο το 5% των Ελλήνων ερωτηθέντων ήδη ζει στο εξωτερικό.

Οι τρεις πρώτες χώρες στις οποίες θα πήγαιναν οι Έλληνες είναι οι αγγλόφωνες Βρετανία (18%) στη πρώτη θέση, οι ΗΠΑ (12%) στην τρίτη θέση  και η οικονομικά σταθερή Ελβετία (13%) στη δεύτερη. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος και Μεξικό.
Στο σύνολό της η Ελλάδα είναι στη 35η θέση σε σχέση με την διεθνή εμπειρία (σπουδές, πρόγραμμα ανταλλαγής, μαθητεία ή πλήρη απασχόληση).
Ο καλός μισθός τοποθετείται τελευταίος στη λίστα των 10 σημαντικότερων κινήτρων για τους Έλληνες. Πρώτο κίνητρο σε σημασία είναι η εκτίμηση για τη δουλειά, δεύτερο η οικονομική σταθερότητα της εταιρείας και τρίτο το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η εργασία. Η δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης, οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το δημιουργικό και καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον και η αίσθηση επαγγελματικής ασφάλειας, συμπληρώνουν τα σημαντικότερα κίνητρα.

Ο κ. Βασίλης Αντωνιάδης, επικεφαλής της BCG στην Αθήνα δήλωσε στην παρουσίαση της έρευνας πως στην Ελλάδα, οι νέοι δείχνουν προτίμηση για εύρεση εργασίας στην χώρα τους σε υψηλότερο ποσοστό από άλλες χώρες και το βασικό κίνητρο για αναζήτηση ευκαιριών είναι η εκτίμηση της δουλειάς τους από τους εργοδότες.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από200.000 ερωτώμενοι παγκοσμίως, ενώ 50 άτομα από όσους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο κλήθηκαν σε συνέντευξη για τη εις βάθος διερεύνηση των απαντήσεών τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει από την έρευνα το γεγονός ότι ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά κατοίκων από τις αναπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης δηλώνουν πρόθυμοι να μετακινηθούν σε ξένες χώρες για επαγγελματικές ευκαιρίες. Σε αυτή την κατηγορία, ανήκουν πάνω από το 75% των κατοίκων της Ελβετίας και περισσότεροι από το 90% των κατοίκων της Ολλανδίας και της Γαλλίας. Οι ΗΠΑ είναι η πιο δημοφιλής χώρα προορισμού παγκοσμίως και την ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Γερμανία και ευρωπαϊκές χώρες, που είτε έχουν ισχυρές οικονομίες είτε είναι γνωστές για την πολιτισμική τους προσφορά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...