Μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις διαζύγιο στην Κίνα!!

Μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις διαζύγιο στην Κίνα!!

Το  διαζύγιο  δεν είναι πάντα μια  εύκολη διαδικασία , καθώς θέλει χρόνο, υπομονή και σε κάποιες περιπτώσεις η ψυχολογική φθορά είναι μεγάλη.

 Στο Λαϊκό Δικαστήριο της Yibin, στην επαρχία Sichuan της Κίνας, είναι ακόμα δυσκολότερο , καθώς  ένας δικαστής αποφάσισε να εισάγει εξετάσεις για την λήψη διαζυγίου, που θα έρθει μόνο αν αποτύχουν σε αυτές!

Οι εξετάσεις διαζυγίου είναι μέτρο  του Wang Shiyu, δικαστή του Λαϊκού Δικαστηρίου της κομητείας Yibin, ο οποίος, βλέποντας ότι τα διαζύγια αποτελούν   μεγάλο ποσοστό των υποθέσεων του δικαστηρίου, αποφάσισε να δράσει άμεσα γι’ αυτό!

Στόχος του ήταν τα ζευγάρια να μην παίρνουν βεβιασμένα την απόφαση, αλλά να το σκέφτονται καλά προτού πάρουν την απόφαση να «λύσουν» τον γάμο τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, έγραψε μια λίστα ερωτήσεων για τον σύζυγο και την σύζυγο , οι οποίες όμως απαντώνται ξεχωριστά από τον καθένα. 

Αν πιάσουν βαθμολογία  κάτω του  60, ο Wang εγκρίνει την αίτηση διαζυγίου τους, αν όχι, θα παραμένουν παντρεμένοι και θα πρέπει να βελτιώνουν της συνθήκης της κοινής τους ζωής.

Ο δικαστής αναφέρει μάλιστα πως  «Ως νομός με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου, το δικαστήριο της Yibin λαμβάνει εκατοντάδες περιπτώσεις διαζυγίων κάθε χρόνο. Καθώς έχω κι εγώ μια οικογένεια και ένα παιδί, όταν ασχολούμαι με αυτές τις περιπτώσεις δεν θέλω να βλέπω τα ζευγάρια να χωρίζουν με βιασύνη».

Οι ερωτήσεις διακρίνονται σε τρία μέρη :  συμπλήρωση  κενών, «σύντομη ερώτηση» και «δηλώσεις» – με ερωτήσεις που σχετίζονται με απλές πληροφορίες όπως γενέθλια των μελών της οικογένειας, αγαπημένα φαγητά, ημερομηνία επετείου του ζευγαριού, καθώς και πιο λεπτομερείς όπως «Ποια ήταν η ευθύνη που ανέλαβες σε αυτή την οικογένεια;», «Τι κάνατε καλά και τι κάνατε άσχημα;», «Τι είναι ο γάμος και η οικογένεια για εσάς;».

Μόλις το ζεύγος απαντήσει στις ερωτήσεις, ο δικαστής τις διαβάζει και βάζει την βαθμολογία του.

Αυτή η διαδικασία αποτροπής των διαζυγίων έγινε viral από τα κινέζικα μέσα και οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλουν…

Άλλοι την επικροτούν πιστεύοντας πως είναι χρήσιμο να αποφεύγεται μια τέτοια διαδικασία , ενώ άλλοι θεωρούν πως το διαζύγιο είναι άκρως προσωπικό ζήτημα και δεν θα πρέπει να εμπίπτει στην θέληση των δικαστών!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303288-Mono-etsi-mporeis-na-bgaleis-diazygio-sten-Kina ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...