Μ.Ζιαμπάρα: Θεσμική εκτροπή του συνδέσμου και η αδυναμία της δημοτικής αρχής οδηγούν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ στον εισαγγελέα

-Σκληρή ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου της Α.Δ.Κ.Ν. και μέλους του συνδέσμου της 1ης ΓΕΝ Αιτωλ/νίας Μ.Ζιαμπάρα μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου που απέστειλε χθες για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ,ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α.Κοτσανάς

Το χθεσινό ρεπορτάζ του Nafpaktianews προκαλεί συνέχεια στο θέμα !!!

Η κ.Ζιαμπάρα αφού εκφράζει την έκπληξή της για τον τρόπο (μέσω διαδικτύου) που ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στον ΧΥΤΑ,εξαπολύει ευθείες βολές στην δημοτική αρχή την οποία κατηγορεί για ανικανότητα η οποία οδηγεί το ζήτημα στα χέρια του εισαγγελέα.

-Αναλυτικά η κ.Ζιαμπάρα αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στο διαδίκτυο το έγγραφο που απέστειλε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στον εισαγγελέα για κλείσιμο του ΧΥΤΑ και αδυναμία αποκομιδής απορριμμάτων.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στο Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων της 1ης ΓΕΝ, ενημερώνω ότι δεν είχα καμία επίσημη ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ούτε καν συγκλήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση και ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι στην αντιμετώπιση του προβλήματος πριν βρεθούμε σε αδιέξοδο.

Μου είναι αδιανόητο να ενημερώνομαι από τα ΜΜΕ και να μην έχω τη δυνατότητα να ασκήσω, όπως προβλέπεται από τον νόμο, τα θεσμικά μου καθήκοντα ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Πέρα από τη θεσμική εκτροπή του Συνδέσμου γίνεται φανερή και η αδυναμία διοίκησης από την πλευρά της δημοτικής αρχής που για ένα τόσο σημαντικό θέμα οδηγείται σε αποστολή εγγράφου στον εισαγγελέα στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ότι ενημερώθηκε από τοπικά  ΜΜΕ και μόνο για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ.

Μου είναι αδιανόητο για τόσο σοβαρά ζητήματα ως δημοτικός σύμβουλος να ενημερώνομαι από τα ΜΜΕ.

Είναι άξιο απορίας πώς είναι δυνατό να ισχυρίζεται η δημοτική αρχή ότι  ενημερώνεται από τα τοπικά ΜΜΕ, όταν στο συμβούλιο του Συνδέσμου συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις είναι καιρός ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.  Είναι εμπαιγμός να ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα για θέματα διοίκησης που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Ναύπακτος 7/8/2018

Μαρία Ζιαμπάρα

Δημοτική Σύμβουλος και

Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Διαχείρισης 1ης ΓΕΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...