Μ.Ζιαμπάρα για ποδηλατόδρομο:Aποσπασματικές συζητήσεις χωρίς όραμα,σχέδιο και υποδομές !

Στη χθεσινή συζήτηση της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου για τον ποδηλατόδρομο, η σύμβουλος κ. Βάσω Ταραμπίκου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σήμερα έρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση της ΔΚ Ναυπάκτου το θέμα του ποδηλατοδρόμου. Αν θυμάμαι καλά και πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε πάλι αναφερθεί στο θέμα. Επίσης ο πρόεδρος της Δ,Κ είχε αναλάβει να διαχειριστεί το θέμα των ποδηλάτων. Πού βρίσκονται τα ποδήλατα και ποιά από αυτά που αποφασίσθηκαν υλοποιήθηκαν?

Καλούμαστε να συζητήσουμε, ένα θέμα που αφορά το κυκλοφοριακό της πόλης .Το θέμα έρχεται για συζήτηση για άλλη μια φορά από την δημοτική αρχή χωρίς καμιά προεργασία. Διαβάζουμε επίσης στον τύπο δηλώσεις του αντιδημάρχου, περί τοποθέτησης παρκομέτρων στην πόλη, χωρίς να έχουμε δει και επεξεργασθεί μια ολοκληρωμένη σχετική μελέτη και εισήγηση.
Να συζητήσουμε και να πάρουμε μια απόφαση, μη γνωρίζοντας τίποτα για το σχέδιο της περίφημης ανάπλασης στο κέντρο της πόλης, όπου λογικά θα υπάρχει και κυκλοφοριακή μελέτη?

Έτσι αποσπασματικά κληθήκαμε να αποφασίσουμε και για την υποτιθέμενη ανάπλαση της Αποκαύκου και την μετατροπή αυτής σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Ποιό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα; Ένας δρόμος που καθομολογούμενα δεν μπορεί να περπατηθεί εύκολα, να κυκλοφορήσουν άνετα τα μηχανάκια ,ποδήλατα κ.λ.π. Δρόμος χωρίς επαρκή για τους πεζούς πεζοδρόμια, που κατά τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, θα κατασκευασθούν εκ των υστέρων (κατασκευάζουμε, χαλάμε και ξαναφτιάχνουμε ).
Οι απολήξεις των κάθετων στην Αποκαύκου δρόμων προς την θάλασσα, όπου σύμφωνα με την απόφαση, θα απαγορευόταν το παρκάρισμα, έχουν γίνει, ένα ωραιότατο πάρκιγκ για αυτοκίνητα, δεξιά και αριστερά από τα παγκάκια και τις ζαρντινιέρες.

Το ίδιο αποσπασματικά κληθήκαμε να πάρουμε απόφαση για την αφαίρεση (κανονικός όρος καθαίρεση) της μάνδρας στο Αλσύλιο. Βέβαια κατά τον κ.Φράγκο, όπως ανέφερε στο Δ.Σ, εκ του περισσού ήρθε το θέμα στο Δ.Σ .Ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Φράγκος στο Δ.Σ ανέφερε και για την κατασκευή ορισμένων έργων στον χώρο, όπου στην εισήγηση του προς την Δ.Κ δεν είχαν αναφερθεί.
Επίσης η απόφαση της κοινότητας, βασισμένη στην εισήγηση του κ. Τούμπανου και ψηφισμένη από την πλειοψηφία των συμβούλων, δεν αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κ. Πρόεδρε οι απόντες σύμβουλοι σε αυτή την συνεδρίαση, ήταν δύο, δεν υπήρχαν αρκετοί απόντες όπως ανέφερες. Βεβαίως είναι γνωμοδοτική η απόφαση της Δ.Κ ,αλλά θα περίμενα από τον Πρόεδρο να την στηρίξει.
Γιατί κατά το προεκλογικό ψέμα της παράταξης σας, η Δημοτική Κοινότητα θα αναβαθμιζόταν, παραχωρώντας τις επιπλέον ουσιαστικές αρμοδιότητες και ο Πρόεδρος θα ήταν ο Δήμαρχος της πόλης.

Πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της πόλης μας, αποσπασματικά, πρόσκαιρα, χωρίς ουσιαστικό όραμα ,σχέδιο και υποδομές. Πιθανόν για λόγους εντυπωσιασμού.
Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη ,αποσπασματικά μόνο για τον ποδηλατόδρομο, από τη στιγμή που δεν έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόταση για την κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης”.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σχετικά με τον ποδηλατόδρομο θα πρέπει να κάνετε κάτι επιτελους ώστε να μην αποτελεί μέρος για πάρκινγκ μηχανών και αυτοκινήτων.
    Το πρόβλημα αυξάνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και το βλέπουμε με μεγάλη μας απογοήτευση όλοι εμείς που ερχόμαστε για διακοπές
    Να επισημάνω ακόμη το πρόβλημα με τον πεζόδρομο της Ψανης τον οποίο παραβιάζουν καθημερινά – κυρίως ντόπιοι – αψηφώντας τους πεζούς και κυρίως τα παιδιά που παίζουν εκει αμέριμνα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...