ΝΑΤΟ: Οι τζιχαντιστές εξαπλώνονται στους πρόσφυγες σαν τον καρκίνο

ΝΑΤΟ: Οι τζιχαντιστές εξαπλώνονται στους πρόσφυγες σαν τον καρκίνο

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Πέμπτη 03/03/2016 – 12:57

nato

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, μίλησε στη Γερουσία των ΗΠΑ στην ενημέρωση για τη δράση στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αυτό που όμως προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η άποψη ότι «το Ισλαμικό Κράτος, εξαπλώνεται «όπως ο καρκίνος» ανάμεσα στους πρόσφυγες».

«Οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική καλύπτουν τις κινήσεις των τρομοκρατών και των εγκληματιών», υποστήριξε ο Αμερικανός πτέραρχος. Κατά την άποψή του «τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται τα μονοπάτια της ελάχιστης αντίστασης απειλώντας τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως έχει μελετήσει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες έως και 1.500 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, δεν σχολίασε τις αποφάσεις Ευρωπαϊκών Κρατών να κλείσουν τα σύνορα τους, παραβιάζοντας τα συμφωνηθέντα, ούτε προέβη σε περαιτέρω, αναλυτικότερες δηλώσεις, σχετικά με το τί θα κάνει το ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών «που κρύβονται».

Κατηγορώ τη Ρωσία

Ο πτέραρχος Μπρίντλαβ, δεν παρέλειψε πάντως να κατηγορήσει και τη Ρωσία ότι με τους βομβαρδισμούς της στη Συρία και τη στήριξη στον Άσαντ «έχει εντείνει το πρόβλημα». Συγκεκριμένα, είπε για την επέμβαση του Πούτιν: «Οι “τυφλές” ρωσικές επιθέσεις, που εκτιμάται ότι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 1.000 αμάχους, μεταξύ αυτών και παιδιά, έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους Σύριους πολίτες και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να αναζητήσουν στέγη στις γειτονικές χώρες και την Ευρώπη. Δεν μπορώ να βρω κανέναν άλλο λόγο, πέρα από το να αναγκάσουν τους πρόσφυγες να μετακινηθούν και να τους καταστήσουν πρόβλημα κάποιου άλλου».

Ο πτέραρχος Μπρίντλαβ βρέθηκε στην Ουάσιγκτον ακριβώς ως μέρος των προσπαθειών να εξασφαλιστεί η στήριξη του Κογκρέσου προς αυτό το σκοπό. Στόχος, είναι να ενισχυθεί η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για να περιοριστεί η επιρροή του Πούτιν στη Μέση Ανατολή, για γεωπολιτικούς και οικονομικούς λόγους (βλέπε Πετρέλαια).

Έντονες αντιδράσεις

«Μιλάμε για βελόνα στα άχυρα» υποστήριξε από την πλευρά του ο διευθυντής του προγράμματος δικαιωμάτων των μεταναστών του Human Rights Watch, Μπιλ Φρέλικ. «Δεν είπαμε ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα στοιχεία, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που αναζητούν προστασία και δεν έχουν κακές προθέσεις, αλλά αντίθετα είναι ευγνώμονες προς αυτούς που τους βοηθάνε», τόνισε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...