Νέα Ίμια πάει να στήσει ο Ταγίπ Ερντογάν

Νέα Ίμια πάει να στήσει ο Ταγίπ Ερντογάν

Κατηγορία

phpanos
Παρασκευή 06/05/2016 – 17:00

Εφημερίδα, Πρωτοσέλιδο

ΣΤΙΣ… ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!                                                                                                                             

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ: ΈΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Σουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει και δεν πρόκειται να διασωθεί με καθεστωτικού τύπου πρακτικές όπως το ξήλωμα του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου τον οποίο κατηγορεί για… προδοσία ούτε την επιχειρούμενη εξαγωγή της κρίσης για αποπροσανατολισμό του τούρκικου λαού.

Ο Σουλτάνος είναι πλέον απομονωμένος από Αμερικανούς και Ευρωπαίους και έχει να αντιμετωπίσει τα εκατομμύρια των Κούρδων. Άλλωστε η απομάκρυνση του Νταβούτογλου έγινε γιατί αρνήθηκε να προχωρήσει σε μαζικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με στόχο τους Κούρδους.

Στην εναγώνια προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ο Ταγίπ Ερντογάν επιδίδεται τις τελευταίες μέρες σε λεονταρισμούς. Έχει στήσει μια φάμπρικα μαζικών παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων που συνοδεύονται από υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ο Σουλτάνος επισκέφθηκε μέσα σε μια εβδομάδα πέντε φορές στρατόπεδα ειδικών δυνάμεων.

Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες εκφράζουν φόβους ότι ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο σε μια απόπειρα να ξεφύγει από τα εσωτερικά προβλήματα. Οι αμερικανοί δεν αποκλείουν νέα Ίμια και στην κατεύθυνση αυτή επισημαίνουν στην κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο αλλά σε μια περίοδο που οι Τούρκοι ετοιμάζονται για μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις. Ο Σουλτάνος καταρρέει και γι’ αυτό γίνεται επικίνδυνος και απρόβλεπτος. Έχει ανάγει σε στρατηγική τις κινήσεις απελπισίας ελπίζοντας ότι μέσα από τις προκλήσεις και τη δημιουργία θερμών επεισοδίων στο Αιγαίο θα συσπειρώσει το λεγόμενο σκληρό πολιτικό ακροατήριο στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα είναι ένας ανήμπορος Σουλτάνος με ημερομηνία λήξεως. Έχει καταφέρει να μετατρέψει την Τουρκία σε καζάνι που βράζει με τα εκατομμύρια των Κούρδων να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ετοιμάζονται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε περίπτωση κατά την οποία ο Ερντογάν θα υλοποιήσει τις απειλές του για νέο πόγκρομ. Σε ετοιμότητα είναι και οι στρατηγοί οι οποίοι δεν αποκλείεται να παρέμβουν δραστικά αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο. Οι στρατηγοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Ερντογάν έχει εγκλωβιστεί τόσο στον εμφύλιο της Συρίας όσο και στο καυτό κουρδικό ζήτημα. Έχει χάσει την αξιοπιστία του και δεν έχει πλέον κανένα σύμμαχο στο εξωτερικό. Είναι ζήτημα χρόνου οι αμερικανοί να του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια παρά το γεγονός ότι στην παρούσα φάση η ανατροπή του Ερντογάν μπορεί να προκαλέσει χαοτική κατάσταση σε ολόκληρη την Τουρκία. Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις στην γειτονική χώρα ενώ έχουν τεθεί σε καθεστώς ετοιμότητας οι ένοπλες δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου.

Ειδικές μονάδες βρίσκονται σε βραχονησίδες ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στις μυστικές υπηρεσίες. Η ένταση στο Αιγαίο και η έντονη αμερικανική παρουσία έχει προκαλέσει την αντίδραση της Μόσχας που ενισχύει με δυνάμεις τα νοτιοδυτικά σύνορα.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολές για ψύχραιμη αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Ο ίδιος πιστεύει ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να πέσει στην παγίδα του Ερντογάν που καταφεύγει σε κινήσεις απελπισίας για εσωτερική κατανάλωση. Παράλληλα ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να γίνονται αναχαιτίσεις των αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο και να απομακρύνονται τα πολεμικά από τα χωρικά ύδατα.  Γιατί οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την παρουσία ου ΝΑΤΟ στο Αιγαίο παραβιάζουν τον εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα επιδιώκοντας να καταγράφουν τα επεισόδια.

Η στρατηγική της Άγκυρας που δυστυχώς γίνεται αποδεκτή από κύκλους του ΝΑΤΟ είναι να προκαλέσει μια διεθνή διάσκεψη για τις λεγόμενες γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...