Νέα διάκριση για την 3-κύλινδρη γενιά κινητήρων Turbo PureTech της PSA Peugeot Citroën

Η PSA Peugeot Citroën απολαμβάνει μία νέα διάκριση από τον διεθνή θεσμό «International Engine of the Year Award», χάρη στους αποδοτικούς 3-κύλινδρους κινητήρες τεχνολογίας Turbo PureTech.

Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο βραβεύτηκε ως το καλύτερο στην κατηγορία «1,0 – 1,4 λτ.», μία βράβευση που έρχεται μετά την απόλυτα πετυχημένη παραγωγή περισσότερων από 100.000 μονάδων από το εργοστάσιο Française de Mécanique, στο Douvrin της Γαλλίας.

Η διάκριση αυτή, έγινε στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Βράβευσης των καλύτερων Νέων Κινητήρων της Χρονιάς – στην οποία συμμετέχουν 84 δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου από 34 χώρες – και πραγματοποιήθηκε για 17η φορά από το βρετανικό περιοδικό Engine Technology International (φέτος στην Στουτγάρδη της Γερμανίας).

Η νέα 3-κύλινδρη γενιά κινητήρων PureTech προσφέρει εξαιρετική απόδοση με απίστευτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μειωμένη εκπομπή CO2 έως 18% (σε σχέση με τα προηγούμενα μοτέρ). Οι ατμοσφαιρικές εκδοχές στα 1,0 και 1,2 λτ. κατασκευάζονται από το 2012 στο εργοστάσιο French Trémery, με ετήσιο ρυθμό παραγωγής στις 640.000 μονάδες.

Οι υπερτροφοδοτούμενες εκδοχές στα 1,2 λτ.ξεκίνησαν να παράγονται από το 2014 στο ίδιο εργοστάσιο στην Γαλλία, καθώς και στο εργοστάσιο Xiangyang στην Κίνα, όπου συναρμολογούνται σε ετήσια βάση 320.000 και 200.000 μονάδες.

Τον Μάρτιο του 2015 και σε εκδήλωση υπό την παρουσία του Γάλλου Προέδρου François Hollande, η PSA Peugeot Citroën ανακοίνωσε για το εργοστάσιο Trémery την αύξηση του ετήσιου ρυθμού παραγωγής στις 200.000 μονάδες, μετά την τεράστια απήχηση των μοντέλων με τους νέας γενιάς κινητήρες Turbo PureTech.

Συνοπτικά, η γενιά κινητήρων PureTech τοποθετείται στα Peugeot 108, 208, 308, 2008, 3008 και 5008, στα Citroën C1, C3, C3 Picasso, C4, C4 Cactus και C4 Picasso, στα DS 3 και DS 4, καθώς και στα Dongfeng Peugeot 308S και 408.

Σχετικά με την βράβευση η Christian Chapelle, Αντιπρόεδρος στον τομέα Μηχανολογίας, δήλωσε: “Με εκπομπή CO2 μόλις στα 110,3 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, η PSA ηγείται στην Ευρωπαϊκή αγορά στον τομέα της μείωσης των ρύπων.

Η νέα διάκριση για τους 3-κύλινδρους κινητήρες Turbo PureTech επιβραβεύει την τεχνογνωσία και την τεχνολογία του Ομίλου στους κινητήρες βενζίνης.

Είναι μία θαυμάσια αναγνώριση της τεχνολογικής προόδου που έχουμε σημειώσει με πρωτεργάτη το υπερσύγχρονο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης που έχει ως κύριο στόχο την κίνηση με την λιγότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.”

eoty logo

Πηγή: Νέα διάκριση για την 3-κύλινδρη γενιά κινητήρων Turbo PureTech της PSA Peugeot Citroën



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...