Νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ η Κατερίνα Κοσκινά

Νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ η Κατερίνα Κοσκινά
Ανακοινώθηκε μόλις η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα

Η Κατερίνα Κοσκινά είναι και επισήμως η νέα Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που «έτρεχαν» τις προηγούμενες ημέρες που ήθελαν την Πρόεδρο του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου ως επικρατέστερη διάδοχο της Αννας Καφέτση.

Η τελευταία όπως και το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο παραιτήθηκαν μετά από αίτημα τουΥπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τασούλα.

Το βασικό ερώτημα από εδώ και πέρα είναι πότε θα γίνουν τα πολυπόθητα εγκαίνια του Μουσείου και οι νέες εκτιμήσεις τα τοποθετούν κάπου μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου του 2015.

Η σύνθεσή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ. Πρόεδρος ο αρχιτέκτων-μηχανικός Γεώργιος Παπαναστασίου και αντιπρόεδρος ο Αναπληρωτής Καθηγητής της ΑΣΚΤ Άγγελος Αντωνόπουλος. Μέλη του οργάνου είναι ο οικονομολόγος Ιωάννης Κυνηγόπουλος, οι δικηγόροι Γεώργιος Ξηρουχάκης και Βικτωρία Ευθυμιάδου, οι ιστορικοί τέχνης Ολγα Μεντζαφού-Πολύζου, Ευθυμία Αννα Στρούζα και Ανθεια Κώτση καθώς και ο Μιχάλης Παπαδάκης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...