Νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ από τη Μυτιληναίος!

Νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ από τη Μυτιληναίος!

Μυτιληναίος

Μυτιληναίος: Η έξοδος από το μνημόνιο να μην σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις

Τα σχέδια του ομίλου για μία νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε από το βήμα του Forum των Δελφων ο γενικός διευθυντής του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας της Protergia. Ο όμιλος Μυτιληναίος κατέθεσε χθες αίτηση στη ΡΑΕ για τη λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο έναν σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 650MW και τόπο κατασκευής το Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο. Η μονάδα θα είναι έτοιμη σε τρία χρόνια.

Με την ολοκλήρωσή της θα γίνει η δεύτερη κίνηση στον τομέα της ενέργειας όπως είχε αναγγείλει ο πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναιος.Η πρώτη ήταν η πρόταση για την αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμυνταίου: «η μόνη βιώσιμη πρόταση που στηρίζει την ενεργοβόρο βιομηχανία, τη ΔΕΗ και την τοπική κοινωνία», σύμφωνα με τον κ Μπενρουμπή, πρόταση η οποία εκφράζει και την πάγια θέση της Μυτιληναιος. Όπως προσέθεσε ο ίδιος, εκφράζει την θέση του ομίλου, πως «πρέπει να σταθεί η ΔΕΗ για να σταθεί η αγορά ενέργειας».

Κατά την δική του τοποθέτηση, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε ότι είναι “χαρούμενος όταν παίρνουμε αποφάσεις να επενδύσουμε”. Ο ίδιος τόνισε από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών, ότι «η ελληνική αγορά χρειάζεται μονάδες. Η νέα μονάδα θα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη, πολύ μεγάλης απόδοσης. Χαιρόμαστε που θα κάνουμε το ενεργειακό κέντρο στα Ασπρα Σπίτια. Θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα με το χτίσιμο της μονάδας. Αλλά δεν θα είναι λιγνίτης, θα είναι φυσικό αέριο».

Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από την εποχή των μνημονίων, τόνισε πως «τα μνημόνια βοήθησαν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το κοινωνικό κόστος ήταν μεγάλο και πρέπει να αποκατασταθούν αδικίες. Δεν είναι το μείζον η προληπτική γραμμή ή το buffer stop αλλά η έξοδος να μην αναστείλει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Πρέπει να αναλάβουμε εμείς το δικό μας πρόγραμμα. Η κυβέρνηση να κρατήσει χρόνο και την κατάλληλη στιγμή να πάρει αποφάσεις και να ναι εκείνες πιο κοντά στην πραγματικότητα (…) Θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε καταλάβει και πήραμε μαθήματα από την κρίση. Αν νομίζουν κάποιοι πως με την έξοδο θα πρέπει να γυρίσουμε στη ζωη προ του 2009 τότε θα οδηγηθούμε στην απόλυτη καταστροφή».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/323816-Nea-ependyse-300-ekat-eyro-apo-te-Mytilenaios ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...