Νέα μεγάλη κακοκαιρία από την Παρασκευή

Νέα μεγάλη κακοκαιρία από την Παρασκευή
Τα δελτία καιρού έχουν ήδη προειδοποιήσει για το νέο «ξέσπασμα» της κακοκαιρίας που αναμένεται από την Παρασκευή. 
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται μεγάλη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νοτιά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. 

Όμως, όσο δεν υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία, η προστασία των πολιτών είναι έργο… ακατόρθωτο.

«Από τη στιγμή που όλα τα ρέματα και τα ποτάμια της Αττικής είναι μπαζωμένα, ευχής έργο θα ήταν να μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς την ώρα και το σημείο που θα βρέξει περισσότερο», λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος.

Μάλιστα, διαψεύδει και τους συναδέλφους του που -αναφερόμενοι στις προηγούμενες καταστροφικές πλημμύρες- δεν κουράζονται να λένε ότι «έπεσε τεράστιος όγκος νερού».

«Στην επαρχία βρέχει περισσότερο», λέει ο κ. Λάλος και εξηγεί πως «στην Αττική το νερό δεν έχει από που να φύγει, δεν υπάρχει καμία διέξοδος και η προστασία από τις καταιγίδες δεν μπορεί να υπάρξει».

Εξηγώντας την διαδικασία ο κ. Λάλος διευκρινίζει ότι, μέχρι στιγμής το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από την Παρασκευή θα επικρατούν σε όλη τη χώρα καταιγίδες.

Σήμερα η πρόγνωση θα μπορεί να είναι πιο συγκεκριμένη, «όχι όμως τόσο συγκεκριμένη ώστε να ξέρουμε ακριβώς την ώρα και τη… διεύθυνση».

Μόλις ολοκληρωθεί η πρόγνωση, θα ειδοποιηθεί η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, η οποία με τη σειρά της θα θέσει σε επιφυλακή δήμους, περιφέρειες και πυροσβεστική υπηρεσία.

«Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε ένα πυροσβεστικό όχημα σε κάθε διασταύρωση»… συμπληρώνει με νόημα ο κ. Λάλος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...