Νέα μπαταρία αλουμινίου φέρνει τα πάνω κάτω στα κινητά!

Νέα μπαταρία αλουμινίου φέρνει τα πάνω κάτω στα κινητά!
Μια νέα μπαταρία από αλουμίνιο, η οποία είναι κατάλληλη για smartphones και υπόσχεται πλήρη φόρτιση μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, ανακαλύφθηκε μετά από έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ λύνοντας τα χέρια πολλών ιδιοκτητών smartphones.

Η νέα υψηλής απόδοσης μπαταρία ιόντων αλουμινίου την οποία εντοπίζουμε συχνότερα στις ατράκτους αεροσκαφών και στα αυτοκίνητα υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και γρηγορότερη φόρτιση. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρόδιο γραφίτη.

Η διάρκεια ζωής των προηγούμενων μπαταριών αλουμινίου ήταν πολύ μικρότερη, αφού μετά από 100 επαναφορτίσεις άρχιζε σταδιακά και έχανε την ισχύ της.

Η νέα αυτή μπαταρία που ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές του Στάνφορντ μπορεί επαναφορτισθεί περίπου 7.500 φορές. Οι τυπικές μπαταρίες λιθίου-ιόντων που χρησιμοποιούνται σε όλα τα smartphones και laptops αντέχουν περίπου 1000 επαναφορτίσεις.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για μια νέα μπαταρία στα σπάργανα. Είναι πολύ συναρπαστικό », είπε ο Ming Gong,, ένας από τους συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.

«Η βελτίωση του υλικού θα μπορούσε τελικά να αυξήσει την πυκνότητα της τάσης και της ενέργειας. Σε αντίθετη περίπτωση, η μπαταρία μας έχει ό, τι άλλο ιδανικά από μια μπαταρία: φθηνά ηλεκτρόδια, καλή ασφάλεια, φόρτιση υψηλής ταχύτητας, ευελιξία και μεγάλη διάρκεια ζωής».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...