Νέα πατέντα φοροδιαφυγής: Αποδείξεις χωρίς αντίκρισμα σε αναψυκτήριο στη Ζάκυνθο

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ                                                                                                               

Το κόλπο της φοροδιαφυγής με το «Ζ» των ταμειακών!

Νέα «παντέντα» φοροδιαφυγής, χρησιμοποιούσε  ιδιοκτήτης αναψυκτήριου, στο ΚΤΕΛ Κέρκυρας, ο οποίος αν και έδινε στους πελάτες τους αποδείξεις, αυτές ήταν απλώς «σκέτο χαρτί», αφού δεν φαίνονταν τίποτα στην εφορία!

Έβαζε την απόδειξη σε «αναμονή» πριν καταχωρηθεί στο σύστημα και μετά την διέγραφε! Μία νέα απάτη με τις ταμειακές μηχανές, μετά τις μηχανές «φαντάσματα», τις αποδείξεις από «ανακύκλωση» και τα αλλοδαπά POS, τώρα έχουμε και το ξεχασιάρικο «Ζ»!

Ο επιχειρηματίας, χρησιμοποιούσε ένα «πειραγμένο» λογισμικό στο σύστημα “Point of Sale”, το PC από όπου η ταμειακή έβγαζε αποδείξεις και όταν ένας πελάτης έκανε μία αγορά από το αναψυκτήριό του, αν και η απόδειξη κοβόταν κανονικά, αντί να περαστούν και στην μνήμη της μηχανής όπως προβλέπεται, τις έβαζε σε αναμονή και στην συνέχεια τις διέγραφε! Με λίγα λόγια, όταν ερχόταν η ώρα να βγει το «Ζ», η  μνήμη της ταμειακής μηχανής την είχε ξεχάσει!

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εχθές από έμπειρους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων,  όλη η κομπίνα κατέρρευσε, και ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει βαρύ τον λογαριασμό για την «πατέντα»!

-Πρόστιμο 5.000 ευρώ βεβαιώθηκε για παραβίαση των φορολογικών διαδικασιών,

-Πρόστιμο 2.500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίων

-250 ευρώ για τη μη έκδοση αποδείξεων.

-Ενεργοποιήθηκε το αυτόφωρο «λουκέτο» για 48 ώρες, με ασφαλείς πληροφορίες, ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια με πλήρη, τακτικό έλεγχο της επιχείρησης! 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...