Νέα προγράμματα προϋπολογισμού 200 εκατ. στον Αναπτυξιακό

Νέα προγράμματα προϋπολογισμού 200 εκατ. στον Αναπτυξιακό

Δύο νέα προγράμματα του Αναπτυξιακού με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, έρχονται μέσα στον επόμενο μήνα.  Οι «Συνέργειες και Δικτυώσεις» και «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜμΕ», θα προκηρυχθούν μέσα στο Μάιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, στη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΕΒ «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις».

Σύμφωνα με του υπουργό, είναι η πρώτη φορά που στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού νόμου, υπάρχει πρόνοια για την ενίσχυση και την ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και των δικτυώσεων και των clusters. Όπως είπε, το βασικό ζητούμενο σήμερα δεν είναι απλώς η απορρόφηση των πόρων αλλά η αξιοποίησης τους, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο.

Ο κ. Χαρίτσης, αναφέρθηκε στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, που δίνει έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία, με βασικό ζητούμενο την επένδυση των διαθέσιμων πόρων με τρόπο στοχευμένο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε και στο σημαντικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Έρχονται δύο νέες δράσεις το «Ψηφιακό Βήμα» και το «Ψηφιακό Άλμα», με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ και στόχο  την ενίσχυση των επιχειρήσεων που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον ψηφιακό κόσμο ή αναβαθμίζουν περαιτέρω την τεχνολογική τους υποδομή.

Στο κεφάλαιο των επενδύσεων, είπε ότι αναμφίβολα χρειαζόμαστε επενδύσεις ωστόσο, σημείωσε ότι καμία χώρα δεν στηρίχθηκε μόνο στις ξένες επενδύσεις, για να αντιμετωπίσει την κρίση. Στηρίχθηκαν και στις εγχώριες μεγάλες και μικρότερες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/329630-Nea-programmata-proypologismoy-200-ekat-ston-Anaptyxiako ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...