Νέα στοιχεία για την επίθεση σε βάρος του κομμωτή Παναγιώτη Καλλίτση

Παρασκευή 03/06/2016 – 19:47Πέντε μήνες μετά την αιματηρή επίθεση σε βάρος του γνωστού κομμωτή Παναγιώτη Καλλίτση, στο υπόγειο παρκινγκ του σπιτιού του στον Λυκαβηττό, στις 30 Ιανουαρίου, συνελήφθησαν οι τρεις δράστες.
Πρόκειται για έναν 29χρονο ειδικό φρουρό, που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., έναν 34χρονο Ιρακινό και έναν 42χρονο ποινικό , ο οποίος εκτίει 25ετή κάθειρξη στις φυλακές Αγιάς Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος είναι σεσημασμένος για σύσταση συμμορίας, ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Το2010 είχε συλληφθεί για ληστεία, σε βάρος χρηματαποστολής Ταχυδρομικής Εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες φορώντας στολές αστυνομικών, πυροβόλησαν τον έναν εκ των υπαλλήλων και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Την ημέρα της επίθεσης σε βάρος του κομμωτή, με κίνητρο τη ληστεία, ο ποινικός είχε λάβει άδεια 9 ημερών από το σωφρονιστικό κατάστημα της Κρήτης.
Ο γνωστός κομμωτής αναγνώρισε τους δράστες, που του έστησαν καρτέρι θανάτου.
Το βράδυ του αιματηρού περιστατικού είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face.
Αρχικά προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον κομμωτή και τη σύζυγό του, τη στιγμή που στάθμευαν το αυτοκίνητό τους στο υπόγειο παρκινγκ του σπιτιού τους.
Ωστόσο, τον πυροβόλησαν δύο φορές. Μία στον θώρακα και μία στο πόδι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Στη συνέχεια είχαν καταφέρει να τραπούν σε φυγή, χωρίς όμως να πάρουν μαζί τους την τσάντα με τα χρήματα, που είχε ο Παναγιώτης Καλλίτσης.
Μάλιστα, ο ποινικός αυτές τις μέρες είχε λάβει νέα άδεια από τις φυλακές. Τελικά συνελήφθη, με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στην υπόθεση, στη περιοχή του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ ο Ιρακινός συνελήφθη στην περιοχή της Ομόνοιας.
Από τις έρευνες που έγιναν, στην κατοχή του ειδικού φρουρού και στο σπίτι του, βρέθηκαν 2 πιστόλια με γεμιστήρες και φυσίγγια που κατείχε νόμιμα,6 φυσίγγια,1.100ευρώ, 3 Διαβατήρια Ξένων Αρχών, 1 ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, Ελληνικό Δελτίο Ταυτότητας και 2 κάρτες Αλλοδαπών Αρχών , 2 συναλλαγματικές και αντίγραφο πελάτη Τράπεζας, πλήθος συσκευών τηλεφώνων και καρτών sim.
Αν και οι δράστες βρίσκονται στα χέρια των αρχών, οι έρευνες είναι σε εξέλιξη καθώς εκτιμάται ότι εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις. Έτσι ερευνώνται μέχρι και ληστείες οι οποίες διαπράχτηκαν ημερομηνίες που ο 42χρονος είχε λάβει άδεια από τις φυλακές.
Κάτια Νιάκαρη

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...