Νέα τέλη και έμμεσοι φόροι γεμίζουν το καλεντάρι του 2017!

Φόροι

Αύξηση φόρων και νέα τέλη έρχονται μέσα στο 2017, φόροι που έχουν ήδη ψηφιστεί και αναμένεται να κάνουν ακριβότερη την ελληνική αγορά.  Οι χαμένοι των νέων παρεμβάσεων είναι κυρίως τα νοικοκυριά, που θα δουν να αυξάνονται οι τιμές σε βασικά προϊόντα, καύσιμα, ακόμα και στον λογαριασμό τηλεφώνου. Την ώρα που η φοροδοτική ικανότητα της φορολογικής βάσεις έχει εξαντληθεί και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο συνεχίζουν να αυξάνονται με ρυθμούς κοντά στο 1 δις ευρώ κάθε μήνα, αυτό το νέο χτύπημα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, θεωρείται σαν ίσως το τελευταίο χτύπημα των δανειστών, πριν τελειώσουν τα πακέτα των μέτρων που προβλέπει το μνημόνιο.

Περί τα 360 εκατ. ευρώ αναμένεται να φέρουν στο Δημόσιο  οι αλλαγές των συντελεστών φορολογίας στο εισόδημα. Οι υπόλοιποι  φόροι έρχονται με στόχο να φέρουν τα απαραίτητα έσοδα στο Δημόσιο και να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτόγεννες πλεόνασμα 1,8% και ανάπτυξης 2,7%. Οι φόροι που έρχονται περιλαμβάνουν:

Αύξηση στις τιμές των  καυσίμων

Από την πρωτοχρονιά, έρχεται αύξηση στον  ΕΦΚ στη βενζίνη, με την τιμή της να αυξάνεται κατά 0, 03 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο και στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο. Συνολικά υπολογίζεται μεγαλύτερη επιβάρυνση των καταναλωτών ύψους 400 εκατ. ευρώ, το έτος, που θα φέρει τα ανάλογα έσοδα στο Δημόσιο.

 «Φωτιά» οι αυξήσεις στα τσιγάρα

Από 1η Ιανουαρίου ενεργοποιούνται οι νέοι φόροι κατανάλωσης σε τσιγάρα και τα άλλα προϊόντα καπνού(στριφτά, κομμένος καπνός κ.α.). Η τιμή του πακέτου στο περίπτερο, αναμένεται να αυξηθεί από  0,50 έως και 1 ευρώ το πακέτο! Από τις αυξήσεις δεν την γλυτώνουν ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αφού, έρχεται φόρος στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, 10 λεπτά/ml.  Από αυτές τις αυξήσεις αναμένεται να μπουν στα δημόσια ταμεία 140 εκατ. ευρώ, περισσότερα.

Αύξηση μέχρι και 20% στην τιμή του καφέ!

Έρχεται και ειδικός φόρος κατανάλωσης στον καφέ, κάτι που σημαίνει και αύξηση της τιμής του στα ράφια των σουπερμάρκετ κατά 10 – 20%. Αυτή είναι η δεύτερη αύξηση, μετά την άνοδο του ΦΠΑ από το 23% στο 24% και το δημόσιο αναμένει να εισπράξει περί τα 60 εκατ. ευρώ, περισσότερα.

5+1% η αύξηση στον λογαριασμό τηλεφώνου!

Ακριβότερο τηλέφωνο και ιντερνέτ, θα φέρει η πρωτοχρονιά, καθώς έρχεται νέο τέλος ύψους 5% λογαριασμούς τελών σταθερής τηλεφωνίας. Μαζί με την αύξηση 1% στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, η αύξηση ανεβαίνει στο 6%, με προβλεπόμενα έσοδα για το δημόσιο τα 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...