Νέα τεχνολογία του Facebook για ίντερνετ σε όλο τον κόσμο

Πέμπτη 07/07/2016 – 22:53

Πρόσβαση στο διαδίκτυο, ακόμα και σε περιοχές που δεν υπάρχουν τηλεπικοινωνιακές υποδομές, επιθυμεί τα επόμενα χρόνια το Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο εγχείρημα της εταιρείας ονομάζεται OpenCellular. Πρόκειται για μια ασύρματη πλατφόρμα, που υποστηρίζει αρκετά πρότυπα δικτύωσης, όπως τα 2G, LTE και Wi-Fi. Η κεντρική ιδέα πίσω από το OpenCellular είναι ότι εφόσον αυτό θα γίνει διαθέσιμο ως «ανοικτό» πρότυπο, το κόστος κατασκευής και εγκατάστασης του σχετικού εξοπλισμού θα περιοριστεί σημαντικά.

Έτσι, ένα απομακρυσμένο χωριό για παράδειγμα, θα μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση ακριβών καλωδίων και κεραιών. Οι αρθρωτές μονάδες OpenCellular, που έχουν το μέγεθος μεγάλου πορτοφολιού, θα μπορούν να παρέχουν την ίδια λειτουργικότητα με τις συμβατικές λύσεις, αλλά κοστίζοντας σημαντικά λιγότερο.

Όποιος πάροχος τηλεπικοινωνιών το επιθυμεί, θα μπορεί να αναπτύξει τα δικά του OpenCellular συστήματα, προσαρμόζοντας μάλιστα το hardware ή το λογισμικό στις ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...